• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

România, pe locul 10 în topul țărilor consumatoare de vin

Apr 25, 2012 costachel Știri 0


Firma britanică The IWSR (International Wine & Spirit Research) a realizat pentru Vinexpo un studiu referitor la consumul de vin pe plan mondial începând din 2009, cu predicții de evoluție până în 2014. România se situează actualmente pe locul 10, după o sporire a consumului cu 2,82% între 2005 și 2009, iar previziunile pentru perioada 2010-2014 indică o continuare practic identică a acestei tendințe, plusul preconizat fiind de 2,81%.

Autorii notează că, după o cădere survenită între anii 1998-2001, cauzată de creșterea consumului de bere (determinată de taxele mai mici), consumul de vin în România a început să-și revină. Deocamdată, este preferat vinul de masă, vinurile albe dețin 68.6% din totalul pieței, iar cele roșii 31,4% . Se remarcă însă o creștere semnificativă a preferinței pentru vinurile de calitate, iar piața românească începe ușor să semene cu cele occidentale

Pe primele locuri ale clasamentului se situează, în ordine, SUA, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie, China, Argentina, Spania și Rusia.

Studiul arată că, pe plan mondial, consumul va spori cu 3% în perioada 2010-2014, dar 73,4% din această creștere va proveni din doar 3 piețe: SUA, China și Rusia. Dacă va exista un declin, acesta va proveni, în primul rând, din Europa.

Analiza făcută de The IWSR a analizat informații statistice din 28 de țări producătoare și 114 piețe. În document autorii folosesc termenul de „still light wine”, care include toate vinurile cu o tărie alcoolică sub 15%, inclusiv vinurile ușor carbonatate (gen Perlante/Frizzante).

S-ar putea să vă intereseze și:

Productia mondiala de vin 2014Producția mondială de vin este în creștere, iar România se află printre țările fruntașe Biofach Romania 2014Bio România – spațiu expozițional de 400 mp la BioFach 2014 Cel mai bun vin din lumeCel mai bun vin din lume va fi făcut în România? Import Export VinuriRomânia a importat de 6 ori mai mult vin decât a exportat

  • Romania, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved