• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui vânătoresc (pollo alla cacciatora)

Jun 20, 2013 costachel Rețete, Rețete celebre, Rețete cu carne de pasăre 2


Pui vânătoresc pollo alla cacciatora

Sigur v-am mai spus măcar odată că, sub numele de pui vânătoresc, găsim prin cărțile noastre de bucate destule variante ale acestei delicioase mâncări. Și la fel se întâmplă și cu versiunea italienească (pollo alla cacciatora) a mâncării: nu prea există o rețetă stas. Dar e normal, până la urmă, vorbim despre o mâncare foarte cunoscută și răspândită, așa că era normal ca fiecare gastronomie națională (regională, locală și personală) să facă mici variațiuni pe tema poulet chasseur, pentru a-și pune cât mai bine în valoare gusturile personale (locale, regionale și naționale). Drept pentru care, fără a intra, de această dată, pe terenul variantelor, vă propun mai la vale o versiune cu parfum italian de pui vânătoresc. Pe care liberi sunteți, evident, să o adaptați mai apoi cum poftiți.

1 pui măricel (1,5 kg),
60 g făină,
1 ceapă,
1 morcov,
1-2 căței de usturoi,
250 g ciuperci (champignon),
1 conservă de roșii (cubulețe),
3 linguri ulei (extravirgin) de măsline),
2 linguri de unt,
2 linguri oțet balsamic,
1 ceașcă de supă,
oregano (poate fi și uscat),
pătrunjel,
1-2 linguri parmezan proaspăt ras,
sare și piper.

Curățați, tăiați, spălați și uscați puiul. Eliminați, dacă-i cazul, excesul de piele și grăsime. Tăvăliți bucățile prin făină sărată și piperată. Scuturați bine de tot excesul.

Tăiați legumele curățate feliuțe, iar ciupercile sferturi (sau tot felii, dacă-s prea mari).

Încingeți într-o cratiță cu fundul gros uleiul amestecat cu unt și prăjiți bucățile de pui, la foc moale (10-15 minute). Scoateți-le pe un platou. Puneți la călit în locul lor ceapa, morcovul și usturoiul. Adăugați și ciupercile, sotați-le și pe ele un pic, stingeți cu oțetul, roșiile și supa. Dați în clocot și puneți la loc în cratiță puiul. Amestecați.

Puneți capacul și fierbeți puiul vânătoresc până se înmoaie bine (20-30 de minute, poate și mai mult, dacă-i pui de curte). Dacă-i cazul, mai adăugați lichid (supă sau, franco-românește, vin alb sec). Reglați de sare și piper.

Serviți pollo alla cacciatora fierbinte, presărând peste fiecare porție verdeață și parmezan ras. Dacă doriți și o garnitură, atunci paste proaspete să fie, ca să-i respectăm obârșia.

Ce bem la acest pui vânătoresc? Păi unii vor vrea alb (hai să zicem riesling italian), iar alții vor pofti la un rosé. În ce mă privește, l-aș româniza cu o Fetească Regală, dar n-aș fi chiar habotnic în privința asta.

S-ar putea să vă intereseze și:

Iepure vanatoresc cu mamaliga prajita Pui cu sos de vin rosuPui cu sos de vin roșu Pui cu ciuperci si sos de rosiiPui cu ciuperci și sos de roșii Spaghetti alla carbonaraSpaghetti alla carbonara: povești și două variante

  • ciuperci, Italia, pui, pui cu ciuperci, rosii

2 thoughts on “Pui vânătoresc (pollo alla cacciatora)”

  1. Gurmandel 20/06/2013 at 14:02

    Io zic ca nici cu o Babeasca nu dai gres…

    Reply ↓
    1. costachel Post author20/06/2013 at 17:08

      Așa e! Știi vreo Băbească demnă de numele ăsta? 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved