• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui prăjit în crustă de muștar

Jun 26, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 2


Pui prajit in crusta de mustar

Rețeta de pui prăjit în crustă de muștar de mai jos este, dacă vreți, un exercițiu pe tema „cât de bine frăgezește muștarul carnea și ce gust plăcut îi dă“. Mâncarea se face repede, în tigaie (aduce a pui pané, da’ nu-i chiar același lucru), mai enervante sunt doar intervalele de timp în care carnea trebuie să stea la frigider, să se fixeze bine panajul, dar găsiți dumneavoastră ce să faceți în timpul asta.

Așadar, pentru patru persoane avem nevoie de

1 pui de circa 1,2 kg (dar puteți să folosiți numai pulpe, sau numai piept),
2 linguri de muștar rustic (din acela cu boabele întregi prin el),
2 linguri de muștar de Dijon (muștarul clasic, cu pasta galbenă, omogenă și netedă),
2 gălbenușuri,
2 linguri de smântână,
150 g pesmet,
1/2 lingură de pătrunjel tocat,
făină,
ulei,
sare și piper.

Într-un castron amestecați bine cele 2 tipuri de muștar, gălbenușurile, smântâna și pătrunjelul. Tăiați puiul în bucăți, sărați, piperați, treceți-l prin făină și băgați-l în castronul cu compoziția de muștar. Tăvăliți-l bine (astfel încât bucățile să fie acoperite uniform) și puneți totul la frigider, unde trebuie să stea 1 ora.

Scoateți puiul din castron, presărați-l cu pesmet și lăsați-l alte 30 de minute tot la frigider.

Turnați în tigaie un strat de circa 2,5 cm de ulei și încălziți-l. Când s-a încins, puneți bucățile de pui să se frigă la foc mic, circa 15-20 de minute, întorcându-le des, până când se formează o crustă aurie și crocantă. Odată obținut scopul, lăsați puțin la scurs pe hârtie absorbantă.

Totul e să nu uitați să puneți bucățile de pui la prăjit pe rând, așteptând să se încingă iar uleiul, fiindcă dacă temperatura lui scade brusc, carnea se îmbibă cu grăsime și nu mai e nici la fel de bună, nici la fel de sănătoasă. Și, dacă tot am ajuns la secrete, nu cred că mai e cazul să precizez că, pentru această rețetă, calitatea muștarului e determinantă, nu-i așa?

Serviți imediat, cu ce garnituri și salate vreți dumneavoastră prin preajmă. Dacă turnați în pahare și o Fetească Regală, nu vă mai trebuie nimic altceva.

S-ar putea să vă intereseze și:

Rulouri de vită cu muștar și castraveciori în oțet Aripioare de pui cu miere și muștar Hering cu sos de mustarHering cu sos de muștar Cotlet de porc cu sos de smantana, mustar si tarhonCotlet de porc cu sos de smântână, muștar și tarhon

  • mustar, pane, pui, reteta, snitel, tigaie

2 thoughts on “Pui prăjit în crustă de muștar”

  1. Cazan cu Vin 12/11/2010 at 21:44

    Oare cum ar iesi fara pacatosul de ulei pentru prajit, doar pe gril?

    Reply ↓
    1. Costachel 13/11/2010 at 08:40

      Habar n-am, presupun ca n-are cum sa fie foarte rau. Dar n-as numi uleiul “pacatos”. Daca e bine incins, in cantitate suficienta (ca sa nu-i scada temperatura prea tare cand punem marfa in tigaie) atunci se formeaza cvasi-instantaneu o crusta protectoare care nu permite mancarii sa se imbibe cu ulei. Da, poate parea paradoxal, dar prajirea in baie de ulei e mai sanatoasa decat cea in ulei putin. Daca mai trimitem produsul la final pe servetele sau hartie absorbanta, chiar ca nu-s probleme.

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved