• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui marinat cu lămaie și portocală

Oct 17, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete de fripturi 2


Iaca o rețetă foarte simplă și foarte simpatică de pui la cuptor, deloc scumpă, care-i numai bună într-o perioadă în care nu ne dau legumele afară din casă, dar avem totuși chef de ceva cu arome proaspete în farfurie. Și unde mai pui că nici nu trebuie să stai lângă aragaz, așa ca într-o zi mai răcoroasă puteți îmbina lesne utilul cu plăcutul, încălzind bucătăria în același timp cu prepararea unei mâncări excelente (dacă-i cald e și mai simplu: fugiți din bucătărie, că se face aproape singură).

Așadar, pentru tradiționalele noastre 4 persoane, pregătiți

1 pui frumos, tăiat în bucăți,
80 g unt,
sare și piper,

iar pentru marinată va mai trebuie

1 portocală,
1 lămâie,
1 ceapă,
1 lingură de ulei,
10 picături de tabasco (dacă nu găsiți tabasco, puteți pune boia iute sau piper proaspăt râșnit din belșug).

Mai întâi marinata. Stoarceți citricele, curățați ceapa și tăiați-o în lamele subțiri, puneți toate ingredientele într-un castron baban, amestecați năprasnic și adăugați bucățile de pui, având grijă să fie bine unse pe toate parțile. Lăsați la marinat o zi, la răcoare, întorcând din când în când carnea pe toate fețele.

A doua zi scurgeți bine puiul de zeamă și puneți bucățile într-o tavă unsă. Presărați cu untul rămas, tăiat bucățele și coaceți totul timp de vreo 50 de minute, stropind des cu marinata.

Când e gata, scoateți puiul pe un platou încălzit, turnați restul de marinată, filtrată, în sosul format, dați totul în câteva clocote (dacă vreți sa puneți și 1 lingura de smântână, nu ma pot opune) și turnați peste pui și garnitură.

Și că veni vorba de garnitură, cel mai bine ar merge una neutră: orez (cel mai bine), paste sau piure de cartofi.

Cât despre vin, repede vă recomand australianul cupaj de Semillon și Chardonnay de la Lindemans, că mai bun decât el la rețeta asta citrică nimic nu poate fi. Dar puteți s-o luați și ca pe-o remarcă subiectivă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Piept de pui la grătar cu lămâie și usturoi Pui cu lamaie, usturoi si verdeturi la cuptorPui cu lămâie, usturoi și verdețuri la cuptor Friptură de vită cu rozmarin și lămâie Frigarui de pui cu lămâie si șofranFrigărui de pui cu lămâie și șofran (Joojeh kabab)

  • cuptor, friptura, lamaie, marinare, portocale, pui, tava

2 thoughts on “Pui marinat cu lămaie și portocală”

  1. tatiana 28/01/2014 at 20:51

    doamne, e minunat! eu am pus sosul strecurat direct in tava cu pui, la cuptor. apoi am tras orezul putin la tigaie si am pus tot sosul din tava cu pui peste el. dupa ce s-a aromat bine, am completat cu apa ca sa fiarba orezul pana la capat. a iesit un orez putin acrisor foaaarte usor si placut, i-am pus doar sare si putin bucusioc din plic, ca sa nu-i dea aroma prea multa. perfect a fost!

    Reply ↓
    1. costachel Post author28/01/2014 at 21:22

      Bună idee! 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved