• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu usturoi

Jul 09, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 0


Ei, da, pui cu usturoi, dar sa nu va gândiți cumva la strămoșescul pui la ceaun cu mujdei. Sunt ferm convins că știți cu toții aceasta străveche rețetă, așa că n-are nici un rost să v-o mai povestesc și eu. Nu mai bine vă spun o altă modalitate de combinare a acestor ingrediente, care se iubesc atât de mult? Așa că ia să ne apucam noi de treabă.

Pentru 4-6 persoane trebuie

1 pui, de 1,5 kg,
10 căței mari (da’ mari!) de usturoi,
1 linguriță de rozmarin,
1 crenguță de cimbru,
2 frunze de salvie,
2 linguri de ulei (dacă aveți extravirgin de măsline, e perfect, dar n-o sa tușească nimeni dacă puneți din cel de floarea soarelui),
felii de pâine neagră, prăjite
sare și piper.

Începeți, desigur, prin a curăța puiul. Odată acest scop atins, el trebuie sărat și piperat, atât pe dinafară cât și pe dinăuntru. Introduceți, apoi, în interior 4 căței de usturoi curățați și toate ierburile.

Ungeți pasărea cu ulei, puneți-o în tavă și, de jur-împrejur, așezați cățeii de usturoi rămași, necurățați. Băgați apoi totul în cuptorul încins dinainte și coaceți puiul timp de aproximativ o oră și un sfert, la foc potrivit.

Când e gata, așezați-l pe un platou și degresați sosul, care va fi servit separat, în sosieră. Alături puneți feliile de pâine prăjită, unse cu pulpa cățeilor de usturoi care au fost copți necurățați.

Dacă mai beți și 2-3 paharele de Zghihară, altceva nici că vă mai trebuie. Pe cuvânt.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui cu lamaie, usturoi si verdeturi la cuptorPui cu lămâie, usturoi și verdețuri la cuptor Cartofi cu sos de rosii si usturoiCartofi la cuptor cu usturoi și sos de roșii Pulpă de miel cu sos de usturoi Piept de pui picant cu cartofi noi, usturoi și ardei gras

  • friptura, pui, reteta, tava, usturoi

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved