• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pui cu ciuperci și costiță

Sep 18, 2008 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre, Rețete cu ciuperci 0


O rețetă într-adevăr gospodărească de pui cu ciuperci, deloc complicată și foarte, foarte bună. Seamănă puțin cu celebrul „Coq au vin“ al francezilor, însă asta mai mult datorită combinației ciuperci-costiță-arpagic, foarte dragă francofonilor. Dar să nu mai lungim vorba și să trecem la treabă, fiindcă avem destule de povestit.

1 pui, tăiat bucăți,
250 g arpagic,
150 g costiță afumată,
400 g ciuperci (champignon),
8 cartofi mari,
150 ml vin alb sec,
1 l supă de pasăre,
1 lingură de făină,
4 crenguțe de cimbru,
50 ml ulei,
30 g unt,
sare și piper.

Pentru început, curățați arpagicul, tăiați costița fâșiuțe, curățați și tăiați ciupercile (felii) și cartofii (cuburi).

Încingeți untul și uleiul într-o cratiță, prăjiți puiul vreun sfert de oră, după care scoateți bucățile pe o farfurie și puneți la călit arpagicul, ciupercile și costița. Stingeți cu 2 linguri de supă și continuați prăjirea 10 minute, după care puneți puiul la loc și presărați cu făina.

Câteva minute durează etapa asta, după care urmează turnarea vinului și o fierbere de câteva minute. Adăugați supa, cimbrul sarea și piperul.

Acoperiți cratița și continuați fierberea încă jumătate de oră, adăugând, după vreo 10 minute, și cartofii tăiați cuburi (desigur, puteți să-i și omiteți, dar atunci puneți de-un piure). Gustați, dacă-i mai lipsește ceva completați și serviți fierbinte.

Cât despre vin, un roșu mai ușor merge cel mai bine. În zona Hârlăului se găsea odată o minunată Fetească Neagră de Cârjoaia, mult lăudată și de Păstorel, dar din păcate cu vinul ăsta m-am întâlnit o singură dată, acum vreo 25 de ani și mai bine. Pesemne că localnicii o țin numai pentru ei, așa-i de bună. Dacă aveți rude pe-acolo, e minunat, dacă nu, găsiți dumneavoastră altă Fetească, tot neagră, care să nu fie de lepădat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pui cu costita si ciuperciPiept de pui cu costiță și ciuperci Paste cu piept de pui, ciuperci si costitaPaste cu piept de pui, ciuperci și costiță Tagliatelle cu ciuperci, smântână și costiță Pui cu ciuperci, sos de bere neagra si legumePui cu ciuperci, sos de bere neagră și legume

  • arpagic, cartofi, ciuperci, costita, cratita, Franta, pui, pui cu ciuperci

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved