• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Prune uscate umplute cu cremă de pește

Dec 12, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește, Rețete de aperitive 0


Prune uscate umplute

În fond, aceste prune uscate umplute cu pastă de pește nu-s nimic altceva decât un aperitiv foc de simpatic și de gustos, bașca ieftin și tare simplu de făcut. Plus că efectul-surpriză va conta și el din plin („auzi, tu, dragă, prune uscate umplute! Cu mousse de pește, tu!”). Așa că eu aș zice să-l încercați cu proxima ocazie, că sigur nu veți regreta. Iar dacă aveți musafiri din cale-afară de fițoși, le puteți spune că rețeta e italiană. Ori englezească, că tot intervine și niște sos Worcestershire prin narațiune. Sau le puteți ține cursul scurt despre cât de sănătoase sunt prunele uscate. Și așa mai departe…

12 prune uscate, fără sâmburi,
1 conservă de pește (hering, macrou etc.) în ulei (sau în suc propriu),
100 g unt,
puțin sos Worcestershire,
piper,
mărar, pentru decor.

Începeți prin a scurge bine și a dezosa (dacă-i cazul) peștele. Transformați-l în pastă (cu un mixer vertical, de pildă). Adăugați și untul moale, omogenizați, reglați gustul cu piper și sos Worchestershire.

Umpleți un poș de cofetărie cu pasta astfel obținută și umpleți prunele. Dacă n-aveți poș, tăiați colțul de la o pungă de plastic, sau folosiți o linguriță: gustul sigur nu se schimbă.

În fine, puneți proaspăt umplutele prune uscate pe un platou, decorați-le cu mărar și serviți.

Cât despre vin, probabil că nebunia unui Pinot Gris o să completeze cel mai bine acest aperitiv năstrușnic.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Peste umplut cu nuci si prune uscatePește umplut cu nuci și prune uscate Prăjitură cu prune uscate Pere umplute cu cremă de bânzăPere umplute cu cremă de brânză Crochete de pește cu creveți

  • aperitiv, peste, prune uscate, unt

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved