• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Prune umplute cu Gorgonzola, pe pat de Speck

Aug 20, 2013 costachel Rețete, Rețete de aperitive 1


Prune umplute cu Gorgonzola, pe pat de Speck

Cam fițoasă denumire, nu zic nu, pentru niște biete, în fond, prune umplute cu brânză verde. Însă zic eu că n-ar trebui ca asta să vă împiedice să descoperiți un aperitiv delicios și, mai ales, dătător de idei. Că în fond n-o fi musai și obligatoriu să folosiți Gorgonzola, iar Speck-ul poate fi și el înlocuit, firește, cu vreun alt tip de șuncă crudă. Așa că, dacă tot am stabilit că rețeta de prune umplute ce urmează mai la vale e (și) un punct de plecare, și o sursă de inspirație gastronomică, se cheamă că putem da drumul la narațiune.

8 prune măricele,
8 „boabe” de fistic, curățate,
50 g Gorgonzola dulce,
50 g Gorgonzola picantă,
50 g brânză proaspătă,
2 linguri de Porto,
câteva fire de arpagic verde,
150 g Speck, tăiat felii foarte subțiri,
piper.

Spălați și uscați prunele, tăiați-le în două și eliminați sâmburii.

Mărunțiți brânza, puneți-o în mixer cu Porto-ul (dacă n-aveți, o să meargă și vreun alt vin, fortifiat sau nu). Mixați până obțineți o cremă omogenă. Piperați, condimentați cu arpagic verde, tăiat mărunt.

Puneți compoziția într-un poș, umpleți prunele și puneți-le pe un platou acoperit cu feliile de Speck. Presărați fisticul tocat mai mare (din cuțit), încă puțin arpagic verde (mai mult pentru culoare) și serviți cu pâine, prăjită sau nu.

Ce bem la aceste prune umplute? Dacă mă-ntrebați pe mine, aș prefera un rosé, de preferință obținut din soiuri autohtone, ca să românizăm puțin mâncarea. Așa că v-aș sugera ori Arezanul din Fetească Neagră de la Crama M1 Atelier, ori Busuioaca seacă (gama Colocviu) de la Casa de vinuri Cotnari. Însă, dacă le veți servi ca aperitiv, apoi un vin alb sec ar trebui să poposească în pahare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Prune uscate umplutePrune uscate umplute cu cremă de pește Chec de curcan cu mazăre, șuncă și gorgonzola Penne cu spanac si gorgonzolaPenne cu spanac și gorgonzola Roșii umplute cu vinete în stil mediteraneean

  • aperitiv, branza, gorgonzola, prune, sunca, umplut

One thought on “Prune umplute cu Gorgonzola, pe pat de Speck”

  1. Maria 07/09/2013 at 15:52

    O reteta ingenioasa si foarte eleganta!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved