• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Producătorii de bere trapistă au intrat în impas

Nov 08, 2011 costachel Știri 2


Bere trapista

Cele 7 beri trapiste recunoscute (6 belgiene, 1 olandeză) se confruntă cu o cerere fără precedent, anunță ziarul belgian De Tijd. În ultimii 6 ani, cota lor pe piața belgiană a crescut de la 8% la 12,8%, dar și cererea externă a sporit neîncetat.

Și aceasta în condițiile în care, în ultima decadă, producția acestui tip de bere a crescut constant. Astfel Orval și-a mărit volumele de la 40.000 la 65.000 de hectolitri, dar chiar și așa clienții sunt nevoiți să aștepte până la două săptămâni până la onorarea comenzilor. Westmalle nu poate să satisfacă cererea, deși a ajuns la 120.000 hectolitri pe an, în timp ce La Trappe (singurul membru olandez al grupului) a ajuns și el la 47.000 hectolitri.

Marea problemă cu care se confruntă acești producători este cea a spațiului, pentru că este exclusă producerea acestui tip de bere în afara abațiilor, deoarece astfel s-ar pierde prețioasa etichetă „authentic trappist product”. De asemenea, este obligatoriu ca producția să fie făcută sub controlul călugărilor trapiști.

Principala caracteristică a berii trapiste, care una dintre cele mai bune și mai scumpe beri, este aceea că ea trebuie fabricată în interiorul aceleiași abații, pe parcursul întregului proces tehnologic. Producătorii recunoscuți sunt Chimay, Orval, Rochefort, Westmalle, Westvleteren, Achel (Belgia) și La Trappe (Olanda).

Update: în mai 2012, austriaca Stift Engelszell a fost recunoscută oficial ca fiind cea de-a 8-a bere trapistă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Spencer Trappist AlePrima bere trapistă americană se pregătește de lansare Productia de bereProducția mondială de bere bate record după record Ampleforth Abbey BeerA fost lansată prima bere mănăstirească din Marea Britanie Consum vin bere FranțaFrancezii sunt premianți la vin și repetenți la bere

  • Belgia, bere, bere trapista, Olanda, producatori

2 thoughts on “Producătorii de bere trapistă au intrat în impas”

  1. Cristina 08/11/2011 at 15:18

    Westvleteren, cea mai rara dintre ele, a facut o “super” actiune de marketing cu magazinele Colruyt in Belgia.

    Pentru a-si renova manastirea au produs incepand cu anul trecut un “brassin” de Westvleteren 12 in plus in fiecare luna si au vandut totul (93.000 de sticle vandute cate 6 plus 2 pahare de degustare la 25€) via Colruyt. Totul a fost vandut in 4 ore, limitat la un pachet pe client!!!

    Asta stiind ca in timp normal berea lor e vanduta numai direct la manastire la date fixe si cu rezervare prealabila…

    Reply ↓
  2. costachel Post author09/11/2011 at 12:18

    Acum abia am vazut știrea (numai că văd aici că au fost 93.000 de cutii). Colruyt a anunțat în dimineața asta că gata, s-au vândut toate. Iar călugării au spus că la începutul anului viitor vor mai vinde în supermarketuri (de data asta în afara Belgiei) alte aproximativ 70.000 de cutii de Westvleteren

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved