• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Primul carcalete cu cola din lume a fost lansat la Vinexpo 2013

Jun 26, 2013 costachel Mapamond, Mozaic 0


vin roșu cola Rouge Sucette

Producătorul francez de vin Haussmann Famille a prezentat la Vinexpo primul șpriț de vin cu cola gata îmbuteliat de pe piața mondială. Denumit Rouge Sucette (=acadea roșie pe băț, într-o traducere aproximativă), revoluționarul produs este făcut din 75% struguri și 25% apă, zahăr și aromă de cola. Prețul? 2,95 euro.

„Rezultatul este surprinzător, echilibrul dintre amărăciunea vinului și dulceața din cola este perfectă”, afirmă Pauline Lacombe, director de marketing la Haussmann Famille. Și recomandă ca Rouge Sucette să fie băut foarte rece, ca aperitiv sau la un grătar.

Conform declarațiilor producătorilor, băutura se adresează „generației cola” și se speră că, prin intermediul ei, consumatorii tineri (dar și femeile sau asiaticii) vor fi atrași spre lumea vinului.

Nu este însă primul produs de acest gen din portofoliul producătorului francez din Bordeaux, care, pe lângă vinul roșu cu cola, mai oferă consumatorilor un rosé parfumat cu fructul pasiunii și un alb aromatizat cu castane.

Interesant este că francezii, care se opun în continuare cupajului alb-roșu pentru obținerea vinurilor rosé, n-au nimic împotriva „botezării” cu sucuri. Ca dovadă, jurații de la Concours agricole de Paris au premiat cu argint un rosé cu aromă de grapefruit, produs de casa Bigallet.

Dealtfel, în Franța a apărut o adevărată pasiune pentru vinurile aromatizate. Prognozele indică faptul că în 2013 totalul vânzărilor se va ridica la 30 de milioane de sticle. O creștere de 50% față de 2012.

Foto: ladepeche.fr

S-ar putea să vă intereseze și:

Penfolds 2004 Block 42A fost lansat cel mai scump vin din lume Vinexpo 2013Producători români la Vinexpo 2013 Bordeaux Paharul de 100 de puncte LaliqueA fost lansat paharul de 100 de puncte Vin Imaginaerum NightwishNightwish a lansat Imaginaerum, vinul cel mai plin de imaginație din lume

  • Bordeaux, cola, Franta, vin, Vinexpo

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved