• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Premiere Nomibo la Provino

Feb 16, 2012 costachel Eveniment, Mozaic 0


La Provino Cluj-Napoca vor putea fi degustate noile vinuri ale Cramei Nomibo din Dealul Mare. Iar proprietarul, domnul Asaf Lev, este convins că va fi vorba despre un mare succes.
„Lansam în premieră aceste vinuri pe piața națională și suntem siguri că Provino e locul potrivit pentru acest eveniment”, a declarat domnia sa, oferind, totodată, și detalii din istoria acestei tinere crame:

„În regiune sunt din 2001. A fost normal să agreez zonele deluroase, pentru că eu m-am născut într-o astfel de zonă, la Piatra Neamț. Aveam intenția de a-mi organiza o mica fermă într-o zona viticolă, gândindu-mă inclusiv la Toscana sau Bordeaux, însă înainte de a decide, am făcut un tur în zona Dealu Mare și m-am oprit la Bădeni-Breaza. Mi-a plăcut mult aceasta zona care avea o vedere unica și am rămas aici. Sub platoul pe care l-am cumpărat erau amenajate terase cu plantații vechi.
Am reînființat 5 hectare cu viță-de-vie. Am luat în serios plantația viei și am mers la Universitate în Israel, pentru a învăța despre cultivarea viței-de-vie și producerea vinurilor. Noi producem vinuri speciale, pentru că le producem cu exigență. În acest domeniu am avut mare noroc. L-am cunoscut pe dl. Marin Lupu (Lică) din Breaza, care e un mare specialist în plantațiile de vie și totodată în producerea vinului.
Am plantat soiuri locale – Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Romanescă, cu care avem deja succes în Belgia, pentru că am redat acestor vinuri gusturile și aromele pe care le apreciau strămoșii noștri, locuitori ai acestei zone, dar avem și Merlot, plus suprafețe mici cu Pinot Noir și Chardonnay.”

Vinurile roșii de calitate rezerve, Fetească Neagră, Merlot și Pinot Noir, sunt stabilizate și învechite 12 luni în baricuri de stejar românesc, lucrate manual. Vinurile albe de calitate rezerve ce vor fi prezente în festival sunt Tămâioasă Romanească, Fetească Albă și Chardonnay. De asemenea, vor fi putea fi degustate Feteasca Neagră, rezerve 2008 și 2009, și Tămâioasa Românească 2010 și 2011, care se exportă în Antwerpen, Belgia.

S-ar putea să vă intereseze și:

Multe noutăți și premiere la GoodWine 2012 Avanpremiere și premiere marca S.E.R.V.E. la Goodwine 2011 Crama Basilescu vine la PROVINO cu artileria grea Vinarte aduce la PROVINO tot ce are mai bun

  • Dealul Mare, Nomibo, Provino, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved