• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Prăjitura de cartofi cu usturoi a lui Gwyneth Paltrow

Apr 18, 2011 costachel Mâncăruri cu cartofi, Mozaic, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de vedete, Rețete lacto-vegetariene 0


Trebuie să mărturisesc că împărtășeam cu totul imaginea despre Gwyneth Paltrow pe care o avea și Elaine Lipworth despre starul din Shakespeare in Love: probabil o fanatică a dietelor, eventual vegană și alte chestii din astea la mare modă. Măcar declarativ, dacă nu altfel. Însă, trebuie să recunosc, mi-am schimbat radical părerea despre actrița americană. Nu neapărat aflând că tocmai și-a lansat o carte de bucate (Notes From My Kitchen Table), nici pentru că este fan Mario Batali și Jamie Oliver. Ci datorită faptului că, pornind de la aceste știri, am descoperit câteva dintre rețetele sale favorite. Printre care, evident, și „prăjitura” de cartofi cu usturoi din titlu. Care de fapt e mai mult o coptură pe straturi, dar cred că sunteți de acord cu mine că asta contează mai puțin. Eventual, s-ar putea să vă intereseze faptul că Gwyneth a descoperit-o la Chez L’Ami Louis din Paris care, tot ea ne spune, e restaurantul preferat al tatălui său, Bruce Paltrow. Și s-a chinuit acasă până când a obținut o versiune suficient de asemănătoare.

Ce ne trebuie pentru a o face și noi? Păi 2 cartofi mari (300 g bucata), 5 linguri de grăsime de rață (eventual puteți folosi unt), 4 linguri de ulei extravirgin de măsline, 3 căței de usturoi, 1 lingură de pătrunjel, mărunt tocat, sare mare.

În primul rând, nu uitați să încălziți grill-ul cuptorului.

Fierbeți cartofii, curățați, 20 de minute. Lăsați-i să se răcorească și tăiați-i felii de aproximativ 3 mm. Zdrobiți cu lama cuțitului 2 căței de usturoi.

Încingeți într-o tigaie mare 1 lingură de untură și una de ulei, adăugați un cațel de usturoi și puneți feliile de cartofi, într-un singur strat (câți încap) să se rumenească (cam 3 minute pe fiecare parte). Când sunt gata, scoateți-le pe hârtie absorbantă sau pe șervețele. Repetați ciclul grăsimi încinse-cartofi rumeniți de câte ori este necesar, înlocuind și cățelul de usturoi când ziceți că s-a rumenit prea tare.

Pregătiți formă mică (de fontă, recomandă Gwyneth) care să aibă 15-20 cm diametru. Ungeți-o bine cu lingura de grăsime rămasă. Puneți straturi succesive de felii de cartofi, presărate cu sare și apăsați bine cu dosul unei linguri de lemn (operațiunea asta ține „prăjitura” la un loc, așa că nu trebuie să fiți prea delicați/delicate). Băgați totul sub grill-ul încins la maximum, până se rumenește frumos și cartofii devin puțin crocanți (cam 5 minute, dar depinde, firește, și de grill)

În fine, răsturnați pe un platou și presărați cu pătrunjel și cu cățelul de usturoi tocat mărunt.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi cu sos de rosii si usturoiCartofi la cuptor cu usturoi și sos de roșii Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi și mărar Cartofi la cuptor cu ciuperci și usturoiCartofi la cuptor cu ciuperci și usturoi Cartofi noi cu ciuperci și usturoi

  • cartofi, cartofi la cuptor, cuptor, Gwyneth Paltrow, usturoi, vedete

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved