• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Prăjitură cu fructe

Aug 06, 2011 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 0


Prăjitură cu fructe

Desigur, doar o variantă de prăjitură cu fructe, dar una simplă și foc de răspândită pe întreg cuprinsul patriei. Mai ales de prin iunie și până în octombrie, adică vine pe masă încă de la primele cireșe/vișine și nu ne părăsește până la prune. Se face atât de repede încât uneori pare mai curând o improvizație, menită să închidă gura celor mici. Dar, atâta vreme cât succesul e garantat, ce rost ar mai avea să ne facem probleme?

6 ouă,
6 linguri de ulei,
6 linguri de zahăr,
6 linguri de făină,
500 g fructe (după cum spuneam: vișine, prune, caise, piersici etc.),
încă puțină făină pentru tavă și fructe.

Albușurile se bat spumă tare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenușurile frecate cu uleiul și, la urmă făina. Se toarnă în tava unsă și tapetată cu făină.

Se pun deasupra fructele, curățate de sâmburi și lăsate întregi, desfăcute jumătăți sau tăiate bucățele (după cum le e felul), tăvălite prin făină (scuturați bine excesul!).

Se pune tava în cuptorul încins dinainte, la 175º, și se coace prăjitura până se rumenește frumos (cam 40 de minute). Când scoateți, pudrați-o cu zahăr vanilat.

Despre variante chiar n-are rost să vorbesc în cazul de față, fiindcă aluatul ăsta de pandișpan se face în foarte multe feluri, fructele sunt de toate soiurile posibile, aromele și adaosurile (o mențiune specială, totuși, pentru nuci!) sunt nenumărate, așa că…

Drept pentru care închei, sugerându-vă ca, la această prăjitură cu fructe, să turnați în pahare un Muscat Ottonel sau o Tămâioasă. Dulci amândouă, evident.

S-ar putea să vă intereseze și:

Prăjitură cu prune uscate Prăjitură cu nuci Salată creolă de fructe Prăjitură de mere cu grișPrăjitură de mere cu griș

  • caise, cuptor, desert, dulce, fructe, pandispan, piersici, prajitura, prune, visine

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved