• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Portocale caramelizate

Aug 04, 2008 costachel Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 0


Iaca o rețetă deosebit de simpatică și foarte simplă, care combină într-un mod plăcut aciditatea portocalelor cu dulceața caramelului. Se poate pregăti din timp, e bună și ca un desert pentru o masă normală, în familie, dar și pentru evenimente mai deosebite, e și de post, e ieftină, ce mai, are numai calități.

Ca să vă convingeți, ia pregătiți dumneavoastră, pentru 6 porții,

6 portocale,
100 g zahar tos.

Scoateți partea portocalie din coaja citricelor, cu ajutorul curățitorului de legume, și tăiați-o fideluță.

Apoi, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit, eliminați partea albă ca și cum ați curăța un măr, să zicem, având grijă să puneți un castronel dedesubt, ca să nu pierdeți nimic din suc. Tăiați apoi portocalele în felii rotunde, groase de circa 1 cm.

Umpleți un recipient cu apa rece și păstrați-l la îndemână.

Trimiteți zaharul și 3 linguri de apă într-o crăticioară cu fundul gros, puneți-o la fiert, la foc viu, învârtind vasul ca să se dizolve zaharul. Lăsați sa fiarbă, fără să amestecați, pana când zahărul începe să se caramelizeze.

Băgați atunci crăticioara în vasul cu apă rece pregătit mai-nainte, ca să opriți fierberea, adăugați 2 linguri de apă (turnați-o cu grija, pe pereții vasului), puneți coaja de portocală și așezați din nou pe foc, mijlociu de data asta.

Lăsați sa fiarbă încet (amestecând din când în când), timp de 8-10 minute, moment în care cojile ar trebui să devina ușor translucide.

Vărsați compoziția peste rondelele de portocale, amestecați cu grija, și țineți totul la frigider măcar 1 oră înainte de a servi.

Și cu asta basta, nu v-am spus că-i simplu?

Cât despre băutură, nu prea v-aș recomanda un vin ci, mai degrabă un lichior de (ați ghicit!) portocale. Dac-o fi Grand Marnier, bine, dacă nu, nu.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pudding de portocale Tarta cu brânză de vaci, cacao și portocale Rață cu portocale Mere caramelizate cu susan

  • caramel, desert, dulce, portocale, reteta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved