• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pizza alla siciliana

Jun 02, 2008 costachel Mâncăruri cu vinete, Rețete, Rețete de pizza, Rețete ovo-lacto-vegetariene 0


O pizza aproape de post, daca n-ar interveni in naratiune branza si ouale. O reteta care ne arata inca o data saracia Siciliei si care, in acelasi timp, ne demonstreaza ca, din te miri ce, poti obtine retete deosebit de gustoase si de hranitoare.

Pentru 4 persoane trebuie 600 g aluat de paine, 800 g rosii curatate, 100 g masline negre, cateva capere, 150 g mozzarella (sau, in lipsa, cascaval), 2 ardei grasi, 2 vinete, 1 ceapa, 2 oua, ulei de masline, busuioc, ardei iute rosu, uscat si faramitat.

Cat timp aluatul creste, spalati, curatati si taiati bucatele vinetele si ardeii. Tocati marunt ceapa si caliti-o cu putin ulei. Adaugati maslinele fara samburi, caperele si legumele. Sotati totul cateva minute la foc viu, apoi micsorati flacara si puneti capacul. Inainte de a fi gata, sarati si presarati ardei iute. In acest timp, fierbeti o parte dintre rosii (curatate de piele si seminte, zdrobite cu furculita) cu putin ulei, sare si ardei iute.

Intindeti aluatul, puneti deasupra sosul de rosii si lasati aluatul sa mai creasca, timp de circa 20 de minute. Introduceti tava in cuptorul incalzit dinainte si lasati-l sa se coaca timp de alte 20 de minute. Dupa acest interval scoateti tava, puneti deasupra legumele calite, restul de rosii, ouale tari taiate felii sau sferturi, mozzarella taiata cubulete, busuiocul si totul inapoi in cuptor, unde trebuie sa mai stea aproximativ 10 minute.

Este o pizza foarte consistenta, asa ca v-as recomanda la ea o Feteasca Neagra de Dealul Mare.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pizza Margherita Pizza capricciosa Pizza cu brânză de capră și busuioc Default ThumbnailAluat de pizza

  • ardei, masline, mozzarella, oua, pizza, reteta, rosii, vinete

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved