• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pilaf indian

Jun 05, 2008 costachel Pilaf, Rețete, Rețete cu orez, Rețete de post 0


Nu e pui tandoori, nu e chutney, n-are garam massala, cu toate acestea reteta de mai jos aduce destul parfum indian in casa. Ca s-o aduceti si mai aproape de adevar, ar trebui ca in loc de unt simplu sa folositi unt limpezit (incalziti untul intr-o craticioara mica, luati cu o lingura cu gauri spuma care se ridica, decantati cu grija partea limpede si gata, daca untul ar fi din lapte de bivolita ar fi chiar ghee-ul indian). Dar nu-i nevoie chiar de atatea farfastacuri, reteta iese foarte bine si cu unt proaspat, va puteti convinge imediat.

Asa ca, pentru 4 persoane: 225 g orez cu bobul lung (basmati ar fi perfect), 60 g stafide, 25 g migdale, 50 g unt, 1 ceapa tocata marunt, 600 ml zeama de carne sau de pui, sare, piper, curry.

Incalziti untul intr-o cratita cu fundul gros si rumeniti migdalele, amestecand permanent. Scoateti-le si asezati-le pe o hartie absorbanta, pentru a elimina excesul de grasime. Puneti-le deoparte. In acelasi vas caliti ceapa, adaugati stafidele si orezul, amestecand pana cand acesta din urma devine translucid (2-3 minute). Stingeti cu lichidul dorit, asteptati sa dea intr-un clocot, adaugati putin curry, puneti capacul si lasati pilaful sa fiarba pana cand absoarbe toata apa (20-25 de minute la foc mic). Nu uitati ca orezul continua sa se coaca si dupa ce l-ati luat de pe foc, asa ca aveti grija sa nu-l treceti din fiert (orezul, ca si pastele fainoase, trebuie sa fie al dente, adica sa fie fiert, dar sa ramana consistent, nu moale). Sarati, piperati, adaugati migdalele, amestecati cu grija si serviti.

Daca vreti sa o transformati in mancare de post (maine-i vineri, cine stie?), inlocuiti untul cu ulei, iar ca lichid utilizati supa de legume.

Vinul? Alb si nu prea sec, fireste. De-o Feteasca Alba la granita dintre sec si demisec ce ziceti?

S-ar putea să vă intereseze și:

Pilaf de vinete Pilaf de praz Pilaf de ciuperciPilaf de ciuperci Pilaf de dovlecei

  • curry, migdale, orez, pilaf, reteta, stafide, supa

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved