• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pilaf de ciuperci cu morcovi și praz

Oct 20, 2011 costachel Mâncăruri cu praz, Pilaf, Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu orez, Rețete de garnituri, Rețete de post 1


Pilaf de ciuperci cu morcovi si praz

Ziceți că-i doar o variantă îmbogățită a unui pilaf de ciuperci clasic? Nu zic nu, s-ar putea să aveți dreptate, dar trebuie să precizez de la bun început că versiunea de mai la vale e atât de bună încât, cu siguranță, merită un loc separat. Și, mai ales dacă lichidul folosit nu va fi apă, ci supă, sunt ferm convins că rețeta asta va intra în panoplia dumneavoastră de bunătăți la loc de cinste. Că va fi un fel de mâncare de sine stătător, sau doar garnitură dichisită, cu siguranță că nu o s-o faceți doar o singură dată. Sunt gata să pun și pariu!

500 g ciuperci,
1-2 morcovi (depinde de mărime)
2 fire de praz,
2 căni de orez cu bobul lung,
4 căni de supă (sau apă, se mai întâmplă!),
câteva fire de pătrunjel,
50 ml ulei,
sare și piper.

Mai întâi, firește, trebuie făcută toaleta legumelor și mărunțirea lor, ciupercile felii, morcovii și prazul julienne.

Încingeți uleiul într-o cratiță cu fundul gros și puneți prazul, morcovii și ciupercile la călit. Sărați, piperați și sotați până când s-au înmuiat și zeama pe care au lăsat-o a dispărut de tot.

Adăugați orezul, căliți-l și pe el vreo 2 minute, stingeți cu supă și puneți capacul.

Cu vreo 5 minute înainte de a fi gata, adăugați și pătrunjelul, curățat, spălat și tocat.

Dacă acest îmbogățit pilaf de ciuperci vine în farfurie de unul singur, atunci turnați în pahare un vin alb sec (Sauvignon Blanc, de pildă). Dacă însă i-ați destinat un rol de garnitură, atunci, firește, asociați vinul cu preparatul de bază.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pilaf de urzici cu ciuperci și morcovi Pilaf de ciuperciPilaf de ciuperci Pilaf de ciuperci cu legume Pilaf de ciuperci cu dovleceiPilaf de ciuperci cu dovlecei

  • ciuperci, garnitura, morcovi, pilaf, post, praz

1 thoughts on “Pilaf de ciuperci cu morcovi și praz”

  1. Ruxandra | Gourmandelle.com 24/04/2013 at 13:50

    Arata tare bine! O sa incerc reteta asta!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved