• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pește la cuptor cu sos de roșii

Mar 25, 2012 costachel Rețete, Rețete cu pește 1


La o primă vedere, peștele la cuptor de mai la vale seamănă cu o plachie mai light, ca să zic așa. Numai că există suficiente diferențe (peștele e mic, ceapa mult mai puțină, mâncarea e mai bună caldă…) încât să merite o tratare separată. Mai ales că rețeta e și simplă, rapidă, poate fi (parțial) pregătită în avans, ce mai, are suficiente avantaje care să ne determine să ne apucăm de treabă.

4 pești mai curând mici (250 g bucata, cam pe-aici), curățați, frecați cu sare și lăsați în pace vreo oră.
ulei (extravirgin) de măsline,
1 ceapă,
1 tulpină de țelină verde (sau 1 felie de țelină „normală”),
2 căței de usturoi (sau mai mult, dacă vă place),
8 roșii potrivite (sau 2 conserve),
1 păhărel de vin alb sec,
1 vârf de cuțit de zahăr (numai dacă ziceți că trebuie),
pătrunjel,
sare și piper.

Încălziți mai întâi cuptorul la 190ºC. Curățați și tocați legumele, tăiați roșiile bucățele (dacă-i cazul). Crestați ușor, de 2-3 ori, peștii în zonele mai groase (să se pătrundă mai bine), frecați-i cu piper (eventual și cu ceva verdețuri uscate) și ungeți-i bine cu ulei. Puneți-i într-o tavă unsă, care să-i cuprindă bine.

Căliți în ulei ceapa, țelina și usturoiul. Când încep să se înmoaie (câteva minute) stingeți cu roșiile, turnați vinul și fierbeți sosul câteva minute. Reglați de sare și piper (eventual și de zahăr).

Puneți compoziția peste pești și băgați tava în cuptor. Când e gata (20-25 de minute, dar depinde de dimensiunile peștilor), serviți, cu sau fără lămâie, presărând și ceva pătrunjel tocat mărunt pe deasupra.

Presupun că v-ați prins deja că sosul poate fi pregătit din vreme (chiar din ajun) și că-l puteți condimenta după plac (poate cimbru, poate ardei iute, poate…). Iar în loc de peștii întregi, firește că ați putea folosi felii de pește mare, numai că atunci ar fi bine să le dați puțin prin făină și să le prăjiți puțin înainte. Nu mult, ci doar cât să-și formeze o crustă, să nu se usuce în cuptor.

În pahare, cu siguranță, trebuie turnat un vin alb sec. Aligoté-ul e întotdeauna prima opțiune pentru pește, dar mai depinde și de felul peștelui, și de condimentație.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Chiftelute de peste cu sos de rosiiChifteluțe de pește cu sos italian de roșii Pește la cuptor în pergament Vinete, dovlecei și roșii la cuptor Somon la cuptorSomon la cuptor cu roșii uscate, rozmarin și usturoi

  • ceapa, cuptor, peste, rosii, vin

One thought on “Pește la cuptor cu sos de roșii”

  1. DiaMar bucataria galbena 25/03/2012 at 18:26

    Foart,foarte bun.

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved