• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pește cu ananas și sos dulce-acrișor

Mar 25, 2014 costachel Rețete, Rețete cu pește 1


Pește cu ananas și sos dulce-acrișor

Ați ghicit, acest pește cu ananas și sos dulce-acrișor e o chinezărie, ba chiar una foc de gustoasă. Se face foarte simplu (ca orice preparat de acest gen, de altfel) și poate poposi pe masă atât când năvălesc peste dumneavoastră niscaiva musafiri fițoși, dar și în absolut orice altă zi normală. Cu, evident, un plus pentru dezlegările la pește din post, că atunci rețeta asta va fi și mai gustoasă.

Pentru patru persoane aveți nevoie de

800 g fileuri de pește alb,
amidon alimentar de porumb (cam 5 linguri),
4-5 linguri ulei de floarea soarelui (sau de porumb),
1 ceapă,
1 bucățică de ghimbir proaspăt,
1 cățel de usturoi (sau mai mulți, dacă-s din cei mici),
2 ardei grași, unul roșu și unul galben,
2 tulpini de țelină verde,
2 linguri de ketchup,
2 linguri sos de soia (light),
5 linguri oțet de vin roșu,
1 conservă mică de compot de ananas (bucăți).

Mai întâi, preparațiile preliminare. Tăiați fileurile de pește în bucăți (4-5 cm), curățați legumele și tocați-le (ceapa, usturoiul), dați-le prin răzătoarea mică (ghimbirul), tăiați-le fâșii (ardeii) ori rondele fine (țelina). Cântăriți cam 150 g bucăți de ananas și scurgeți-le bine.

Amestecați într-un bol ketchup-ul, sosul de soia, oțetul și 5 linguri de zeamă de compot (dacă vi se pare sosul prea acru, puteți să puneți și un pic de zahăr). Adăugați și 1 lingură de amidon. Omogenizați și puneți sosul deoparte.

Tăvăliți bucățile de pește prin amidon și scuturați bine excesul.

Încingeți jumătate din ulei într-un wok (sau într-o cratiță încăpătoare). Prăjiți peștele (câteva bucăți odată, nu mai mult) timp de 3-4 minute. Scoateți-l și puneți-l undeva la îndemână.

Turnați și restul de ulei în wok. Adăugați, pe rând, ceapa, usturoiul, ghimbirul, țelina și ardeii. Căliți-le până încep să se înmoaie. Mai amestecați o dată sosul, turnați-l și pe el în wok. Fierbeți 2-3 minute (sau până începe să se îngroașe), adăugați peștele și bucățile de ananas, încă 1 minut de clocote și cu asta basta, puteți servi. Cu orez, de preferință, că doar e vorba de o chinezărie aici.

Cât despre vinul pentru acest chinezesc pește cu ananas și sos dulce-acrișor, apoi el trebuie să fie cu siguranță alb, sec (eventual demi-, dacă ați vrut sosul un pic mai dulce) și parfumat. La un Pinot Gris sau la un Traminer m-aș gândi prima oară, dar opțiunile nu se termină, firește, aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

AnanasPește cu ananas Pui cu susan si sos dulce-acrisorPui cu susan și sos dulce-acrișor Pui dulce-acrișor în stil cantonez Default ThumbnailMuschi de porc cu sos dulce-acrisor

  • ananas, China, dulce-acrisor, peste

One thought on “Pește cu ananas și sos dulce-acrișor”

  1. Maria 26/03/2014 at 11:22

    E delicios si desigur la Traminer m-am gandit si eu !

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved