• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Penne all’arrabbiata

May 23, 2008 costachel Paste cu legume, Rețete, Rețete celebre, Rețete de paste, Rețete lacto-vegetariene 1


Penne all'arrabbiata

Vine-acuma o rețetă italiana străveche, pe care o tot mănâncă macaronarii de când mama i-a făcut (dar după ce-a descoperit Columb America!). Pastele all’arrabbiata sunt simple, ieftine și grozav de gustoase, ca aproape orice rețetă apărută din sărăcie și devenită, mai apoi, celebră. Și da, putem spune despre ele că-s un fel de aglio olio peperoncino cu plus de roșii. Dar destul vorbăria, hai să mergem în bucătărie.

Pentru 4 persoane:

400 g de paste făinoase, în cazul de față penne,
500 g roșii,
2 căței de usturoi,
1 ardei iute (sau după gust),
60 g pecorino ras,
ulei (preferabil extravirgin) de măsline,
sare,
busuioc (unii pun, alții nu).

Opăriți roșiile, curățați-le de pielițe și semințe, zdrobiți-le cu furculița.

Eliminați vinișoarele și semințele din ardeiul iute, tocați-l mărunt.

Căliți usturoiul 3 linguri de ulei. Adăugați pulpa de roșii, ardeiul iute mărunțit și puțină sare. Lăsați totul să fiarbă la foc scăzut, până când sosul se îngroașă. Dacă mai e nevoie, adăugați sare și stingeți focul.

În acest timp dați în clocot 4 litri de apa sărată (4 linguri de sare mare) și fierbeți pastele. Strecurați-le al dente (să nu le fierbeți prea mult, fiindcă devin indigeste), puneți-le într-un castron, presărați deasupra brânza (dacă n-aveți pecorino, puteți folosi parmezan, de pildă), amestecați și turnați sosul. Mai amestecați o data și serviți. Eventual, puteți răsturna pastele strecurate direct în tigaia cu sosul.

În ceea ce privește vinul, pastele all’arrabbiata nu-s chiar pretențioase. Eu v-aș sugera un Riesling (italian!), sănătos și rece.

S-ar putea să vă intereseze și:

Penne cu două brânzeturi Penne cu vinete, dovlecei și roșii Penne cu spanac si gorgonzolaPenne cu spanac și gorgonzola Paste cu vinete

  • Italia, paste, penne, reteta, rosii

One thought on “Penne all’arrabbiata”

  1. tatiana 14/01/2012 at 17:39

    foarte, foarte bune au iesit!

    Reply ↓

Leave a Reply to tatiana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved