• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu nuci și zahăr

Dec 05, 2012 costachel Paste cu lactate, Rețete, Rețete de paste, Rețete lacto-vegetariene 2


Paste cu nuci și zahăr

Aceste paste cu nuci au, și cred că nu doar pentru mine, un anumit parfum nostalgic, de copilărie. E o rețetă care se face mai mult de dragul celor mici, când nu-i timp de copturi savante sau prea complicate. Așadar sunt simple, pe deasupra mai sunt și tare bune, așa că merită să ne aducem aminte de ele. Măcar din când în când.

Ce ne trebuie pentru vreo 2-3 porții de paste cu nuci?

200 g paste (de preferință din cele mici, gen melci, scoici etc., dar nu-i musai),
150 g nuci, curățate,
100 g zahăr (mai mult sau mai puțin, după gust),
100 g unt,
200 g smântână,
sare.

Rumeniți ușor nucile, pe sec, într-o tigaie antiaderentă (dacă preferați cuptorul, nu mă pot opune). Tocați-le cât de mărunt, dar nu le râșniți (e mai plăcut dacă se mai simt un pic bucățelele).

Fierbeți pastele în apă (mai puțin sărată decât de obicei) și scurgeți-le bine.

Încălziți untul la foc moale într-o cratiță, turnați zahărul, apoi nucile și, la sfârșit, smântâna (amestecați tot timpul). Răsturnați deasupra pastele și continuați amestecarea, până se acoperă uniform cu sos. Serviți-le cum vreți, fierbinți, calde sau răcorite.

În ceea ce privește variantele de paste cu nuci, aceste sunt extrem de numeroase, așa că n-am să mă refer decât la câteva idei de bază. Mai întâi, smântâna este opțională dar, dacă renunțați la ea, e bine să măriți un pic cantitatea de unt. Apoi, puteți înlocui zahărul cu miere, trimițând astfel pastele cumva spre sfințișori. Puteți adăuga, firește, și alte ingrediente (stafidele sunt primele care-mi vin în minte), după cum s-ar putea să vreți și diverse arome (vanilie, de-un paregzamplu).

Ce bem la aceste paste cu nuci? Apoi cu siguranță un vin demidulce sau chiar dulce. Iar faptul că mă gândesc acuma la un extraordinar Gewurztraminer alsacian (v-am povestit despre el aici) nu are decât o valoare de indiciu.

(Visited 3,670 times, 1 visits today)

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu nuci, brânză și sos de smântână Farfalle cu mascarpone și nuci Paste cu brocoli și smântânăPaste cu brocoli și smântână Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii

  • nuci, paste, paste cu nuci, zahar

2 thoughts on “Paste cu nuci și zahăr”

  1. Niko-LG 06/12/2012 at 12:28

    Doamne ! Ce ne mai fàcea mama când eram tzânci… ! Mi-ati trezit amintirile, Nene Costàkele. MERCI ! Mai are cineva timp sà prepare asa bunàtàti, azi, în casà ?

    Reply ↓
    1. costachel Post author07/12/2012 at 09:12

      Păi uite că mi-am găsit 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Căutați prin site

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Cristina on Borș de fasole cu verdețuri de primăvară și sfeclă roșie
  • costachel on Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child
  • Magda Vieriu on Castraveți cu ciuperci și smântână, recomandați de Julia Child
  • 5 idei de sandwich-uri numai bune pentru călătoriile cu maşina • Natalia Dabija on Sos rémoulade
  • lacri on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

Top 3 astăzi

  • Afumături - tehnici de preparareAfumături – tehnici de preparare
  • Jambon de casă, în două varianteJambon de casă, în două variante
  • Pate de casa (din ficat si carne de porc)Pate de casa (din ficat si carne de porc)

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved
This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish.Accept Read More
Privacy & Cookies Policy

Necessary Always Enabled

loading Cancel
Post was not sent - check your email addresses!
Email check failed, please try again
Sorry, your blog cannot share posts by email.