• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu brocoli și smântână

Mar 02, 2013 costachel Mâncaruri cu brocoli, Paste cu lactate, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete lacto-vegetariene 12


Paste cu brocoli și smântână

Recunosc, când le-am gustat prima oară, m-au cam surprins aceste paste cu brocoli și smântână. Și m-au determinat să țin bine minte rețeta asta (teribil de simplă altminteri), pentru că reprezintă o soluție rapidă și gustoasă, care nu-i va încânta doar pe iubitorii de brocoli. Plus că nici n-avem nevoie de cine știe ce aprovizionare, ci doar de

250 g paste (de preferință din cele proaspete, cu ou)
500 g brocoli,
50 g unt,
400 ml smântână,
câteva fire de mărar,
parmezan (cașcaval) ras, după gust,
sare și piper.

Mai întâi, firește, faceți toaleta brocoli-ului. Eliminați partea dură de pe picior (un curățitor de cartofi e perfect), spălați-l, uscați-l, desfaceți inflorescența buchețele și tăiați restul bucățele. Opăriți-l scurt (2 minute) în apă sărată clocotită. Scurgeți-l bine, dar păstrați apa și puneți pastele la fiert în ea.

Încingeți untul, la foc moale, într-o cratiță. Adăugați brocoli-ul, bine scurs, înăbușiți-l vreo două minute, adăugați și pastele, la fel de bine scurse, turnați deasupra smântâna frecată cu mărar tocat și amestecați conștiincios. Încă 2-3 clocote și cu asta basta.

Repartizați pastele în mod echitabil și presărați deasupra piper proaspăt râșnit și parmezan ras cât poftiți.

Variantele acestor paste cu brocoli? Păi ați putea să le înzdrăveniți cu ceva șuncă sau piept de pui, niște ciuperci călite ar fi și ele interesante, iar pentru culoare s-ar putea să vă placă ideea unei roșii opărite, curățată de pieliță și de semințe, tăiată cubulețe și pusă la călit odată cu brocoli-ul.

Cât despre vin, avem nevoie de ceva onctuozitate (smântâna ne obligă!), așa că o Fetească Albă sau un Chardonnay par să fie sugestiile cele mai nimerite.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii Paste cu brocoli și rodiiPaste cu brocoli și rodii Paste cu nuci, brânză și sos de smântână Paste cu dovlecei și smântână

  • brocoli, paste, smantana

12 thoughts on “Paste cu brocoli și smântână”

  1. aphextwinz 02/03/2013 at 14:47

    Pot sa spun ceva? Pot? Pot? Mie cea mai buna combinatie de paste si broccoli mi se pare cu creveti, in rest, la fel de simplu, nitel ulei de masline, parmezan, atata. Sau la fel, dar cu dovlecei in loc de broccoli. Asadar voi proceda in consecinta 🙂

    Sanatate!

    ps: asta nu inseamna ca e de lepadat varianta de mai sus, mi-am adus eu aminte de cealalta si am completat

    Reply ↓
    1. costachel Post author02/03/2013 at 20:37

      N-am nimic împotriva completării, cu condiția să fie analizată măcar o dată baza 🙂

      Reply ↓
  2. cofi 05/03/2013 at 01:29

    Eu asa ceva fara ceva ardei iute nu pot pentru ca sa concep!! Asa ca asa voi face!
    Nu am chef de carne sau peste, doar legume!

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/03/2013 at 07:48

      Ok, data viitoare mă fac că nu văd piperul și mă apuc de tocat un ardei iute. Roșu, că să fie o pată de culoare în plus 🙂

      Reply ↓
  3. Cristina 06/03/2013 at 19:23

    Da’ matale ce fel de paste ai folosit, mai exact? Pot sa aiba si denumiri straine….
    Merci!

    Reply ↓
    1. costachel Post author06/03/2013 at 21:54

      Tăiței, pe românește, tagliatelle în diverse alte limbi 🙂

      Reply ↓
      1. Cristina 06/03/2013 at 21:59

        Eram sigura ca despre tagliatelle e vorba, altceva nici nu cred ca merge 😀
        Multumesc!

        Reply ↓
        1. costachel Post author06/03/2013 at 22:04

          Cu multă plăcere 🙂

          Reply ↓
  4. nouatigaraelectronica 16/03/2013 at 21:12

    Delicioasa de te lingi pe degete, noroc cu broccoli altfel as fi dat lovitura de gratie ficatului. Vorba italienilor: imbuibati-va bine, la colestrol ne gandim de maine.

    Reply ↓
  5. Diana 18/03/2013 at 10:39

    Minunat site, abia astept sa utilizez reteta (sunt mare fana broccoli si conopida). Sunt abia la inceput de drum in ceea ce priveste gatitul, experienta aproape nula 😀 dar felul in care povestiti imi da mult aplomb si ma face nerabdatoare sa incerc cat mai multe retete! Repet, minunat, tineti-o tot asa! 😀

    Reply ↓
    1. costachel Post author18/03/2013 at 10:40

      Păi ce-am să fac? 😀

      Reply ↓
  6. Shunemar 18/01/2015 at 17:59

    Le-am incercat :D. Nu sunt eu un foarte mare fan al mancarurilor care nu au carne, insa pastele astea au fost delicioase 🙂

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved