Recunosc, când le-am gustat prima oară, m-au cam surprins aceste paste cu brocoli și smântână. Și m-au determinat să țin bine minte rețeta asta (teribil de simplă altminteri), pentru că reprezintă o soluție rapidă și gustoasă, care nu-i va încânta doar pe iubitorii de brocoli. Plus că nici n-avem nevoie de cine știe ce aprovizionare, ci doar de
250 g paste (de preferință din cele proaspete, cu ou) 500 g brocoli, 50 g unt, 400 ml smântână,
câteva fire de mărar, parmezan (cașcaval) ras, după gust, sare și piper.
Mai întâi, firește, faceți toaleta brocoli-ului. Eliminați partea dură de pe picior (un curățitor de cartofi e perfect), spălați-l, uscați-l, desfaceți inflorescența buchețele și tăiați restul bucățele. Opăriți-l scurt (2 minute) în apă sărată clocotită. Scurgeți-l bine, dar păstrați apa și puneți pastele la fiert în ea.
Încingeți untul, la foc moale, într-o cratiță. Adăugați brocoli-ul, bine scurs, înăbușiți-l vreo două minute, adăugați și pastele, la fel de bine scurse, turnați deasupra smântâna frecată cu mărar tocat și amestecați conștiincios. Încă 2-3 clocote și cu asta basta.
Repartizați pastele în mod echitabil și presărați deasupra piper proaspăt râșnit și parmezan ras cât poftiți.
Variantele acestor paste cu brocoli? Păi ați putea să le înzdrăveniți cu ceva șuncă sau piept de pui, niște ciuperci călite ar fi și ele interesante, iar pentru culoare s-ar putea să vă placă ideea unei roșii opărite, curățată de pieliță și de semințe, tăiată cubulețe și pusă la călit odată cu brocoli-ul.
Cât despre vin, avem nevoie de ceva onctuozitate (smântâna ne obligă!), așa că o Fetească Albă sau un Chardonnay par să fie sugestiile cele mai nimerite.
Pot sa spun ceva? Pot? Pot? Mie cea mai buna combinatie de paste si broccoli mi se pare cu creveti, in rest, la fel de simplu, nitel ulei de masline, parmezan, atata. Sau la fel, dar cu dovlecei in loc de broccoli. Asadar voi proceda in consecinta 🙂
Sanatate!
ps: asta nu inseamna ca e de lepadat varianta de mai sus, mi-am adus eu aminte de cealalta si am completat
Delicioasa de te lingi pe degete, noroc cu broccoli altfel as fi dat lovitura de gratie ficatului. Vorba italienilor: imbuibati-va bine, la colestrol ne gandim de maine.
Minunat site, abia astept sa utilizez reteta (sunt mare fana broccoli si conopida). Sunt abia la inceput de drum in ceea ce priveste gatitul, experienta aproape nula 😀 dar felul in care povestiti imi da mult aplomb si ma face nerabdatoare sa incerc cat mai multe retete! Repet, minunat, tineti-o tot asa! 😀
Pot sa spun ceva? Pot? Pot? Mie cea mai buna combinatie de paste si broccoli mi se pare cu creveti, in rest, la fel de simplu, nitel ulei de masline, parmezan, atata. Sau la fel, dar cu dovlecei in loc de broccoli. Asadar voi proceda in consecinta 🙂
Sanatate!
ps: asta nu inseamna ca e de lepadat varianta de mai sus, mi-am adus eu aminte de cealalta si am completat
N-am nimic împotriva completării, cu condiția să fie analizată măcar o dată baza 🙂
Eu asa ceva fara ceva ardei iute nu pot pentru ca sa concep!! Asa ca asa voi face!
Nu am chef de carne sau peste, doar legume!
Ok, data viitoare mă fac că nu văd piperul și mă apuc de tocat un ardei iute. Roșu, că să fie o pată de culoare în plus 🙂
Da’ matale ce fel de paste ai folosit, mai exact? Pot sa aiba si denumiri straine….
Merci!
Tăiței, pe românește, tagliatelle în diverse alte limbi 🙂
Eram sigura ca despre tagliatelle e vorba, altceva nici nu cred ca merge 😀
Multumesc!
Cu multă plăcere 🙂
Delicioasa de te lingi pe degete, noroc cu broccoli altfel as fi dat lovitura de gratie ficatului. Vorba italienilor: imbuibati-va bine, la colestrol ne gandim de maine.
Minunat site, abia astept sa utilizez reteta (sunt mare fana broccoli si conopida). Sunt abia la inceput de drum in ceea ce priveste gatitul, experienta aproape nula 😀 dar felul in care povestiti imi da mult aplomb si ma face nerabdatoare sa incerc cat mai multe retete! Repet, minunat, tineti-o tot asa! 😀
Păi ce-am să fac? 😀
Le-am incercat :D. Nu sunt eu un foarte mare fan al mancarurilor care nu au carne, insa pastele astea au fost delicioase 🙂