• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Paste cu brocoli și rodii

Mar 18, 2014 costachel Mâncaruri cu brocoli, Paste cu legume, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de paste, Rețete de post 0


Paste cu brocoli și rodii

Da, știu, e o rețetă cumva neașteptată. Cum adică, paste cu brocoli și rodii, se vor întreba, probabil, musafirii dumneavoastră. Dar jur cu mâna pe coada tigăii că preparația de mai la vale, pe lângă faptul că e tare frumos colorată, și deci spectaculoasă, mai e și simplă, și rapidă, și tare bună. Drept pentru care aș zice s-o încercați măcar o dată, sigur nu veți regreta!

500 g tăiței,
400 g brocoli,
2 rodii,
1 cățel de usturoi,
3 linguri de ulei extravirgin de măsline,
sare și piper.

Mai întâi rodiile: una o stoarceți, de la cealaltă extrageți bobițele. Păstrați totul la îndemână.

Desfaceți brocoli-ul în buchețele mici. Spălați-l, uscați-l și opăriți-l în multă apă sărată, timp de 2 minute de la primul clocot. Scoateți-l cu lingura cu găuri și puneți pastele la fiert în aceeași apă.

Încingeți uleiul, la foc moale, într-o tigaie încăpătoare. Căliți ușor usturoiul întreg (să-și lase doar aroma). Când începe să se aurească eliminați-l și puneți la călit buchețelele de brocoli, foarte bine scurse.

După vreo două minute, stingeți cu sucul de rodie, adăugați bobițele, sărați și piperați. Continuați călirea încă vreo 5 minute.

Scurgeți bine pastele, răsturnați-le în tigaie, sotați încă vreo 2 minute și serviți imediat.

Vinul? Alb, sec și proaspăt, asta-i sigur. Că parcă ar merge mai bine un Sauvignon Blanc, asta puteți s-o luați (și) ca pe-o opțiune strict personală.

O ultimă precizare: parcă-s mai bune aceste paste cu brocoli și rodii dacă în oală intră paste proaspete, cu ou. Dar dacă n-aveți la îndemână, sau țineți post strict, firește că niște paste „normale”, din grâu dur, nu vor schimba prea mult gustul rețetei.

S-ar putea să vă intereseze și:

Paste cu brocoli și sos de roșiiPaste cu brocoli și sos de roșii Paste cu brocoli și smântânăPaste cu brocoli și smântână Salată de brocoli, conopidă și morcovi Paste cu vinete si prosciuttoPaste cu vinete și prosciutto

  • brocoli, paste, post, rodie, sos, tagliatelle

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved