Bunul meu prieten Dragoș (metalist înrăit, desigur!) mi-a semnalat simpaticul filmuleț pe care îl puteți urmări mai la vale. N-am idee cam care ar putea fi legăturile dintre Black Metal și curentul vegan și nici nu prea contează (dar promit să mă documentez în continuare), tot ce vă pot spune e că pe insolitul bucătar îl cheamă Brian Manowitz, și e probabil, Ethical Vegan, atâta vreme cât hainele lui sunt din cauciuc, nu din piele!
Rețeta? Păi mai întâi ingredientele: tofu, bean sprouts, 1 roșie, arahide, unt de arahide, siracha (un sos iute cu usturoi, dar e opțional), pudră de chili, usturoi, praf de usturoi, ceapă verde, zahăr, tamarin (pastă sau soup base), sare, tăiței de orez, frunze de coriandru, 1 lămâie verde (opțional), oțet.
Puneți mai întâi la înmuiat tăițeii. Tăiați bucata de tofu în jumătate, apoi triunghiuri, puneți-le între două șervețele, cu o greutate deasupra, să scăpați de excesul de lichid. Zdrobiți arahidele.
Puneți zahărul într-un castron, adăugați arahidele, tamarinul, sare, praf de usturoi, pudră de chili, turnați apă (să acopere totul și un pic mai mult), oțet, siracha. Amestecați, adăugați și usturoiul dat pe răzătoare, ceva frunze de coriandru, amestecați din nou. Adăugați un pic de unt de arahide (nu prea mult, ca să nu se taie la fiert), omogenizați și gata sosul!
Tăiați roșia bucăți și ceapa verde bastonașe. Aduceți-vă aminte de tofu (s-a scurs, probabil, destul de bine până acum) și prăjiți-l în baie de ulei. Încălziți puțin ulei într-o crăticioară, puneți roșiile la călit, adăugați ceapa și bean sprouts. După un minut adăugați tofu-ul prăjit, sosul și tăițeii înmuiați. Măriți flacăra și fierbeți, amestecând din când în când în când. Când lichidul a scăzut complet, sunt gata. Repartizați în farfurii, presărați cu alune și serviți imediat, eventual cu ceva felii de lămâie verde la îndemână.
acuma eu pot sa spun ca nu sunt fun heavy, da’salata imi place ! desi am inceput sa ma indoiesc ce se gasete drept tofu la noi in magazinele mari.o prietena a mea ce traieste pe alte plaiuri zice ca noi gresim numid tofu ce se gaseste la noi.mi-a placut grozav prezentare.reteta ta nici n-am citit-o inca.SUPER ! acuma io zic ca vegana nu-i reteta asta,dar e super.daca afla al meu ca o fac cu tofu,ma repudiaza,ca are alergie intelectuala sa-i zic asa,la soia.da’o s-o fac.ce prezentare video !!!
Nu seamana deloc cu tofu original, insa pe cuvant ca prefer neoriginalul, am mancat la fata locului (Tailanda) si e ingrozitor la gust. Si la restaurantele chinezesti mai au original, idem, nu se poate manca, cel putin nu de o fiinta sensibila ca mine, asta clar 😀
Daa, e mortal (ca e in tema), am vazut clipul de cand a aparut, daca iti place Death Metal (nu musai melodic) e chiar super 🙂
Nu credeam sa vad vreodata aici asa ceva 😀
Sanatate!
Death metal sau retete vegane? 😀
Ambele 😛
(cica mesajul e prea scurt, il lungesc spunand ca e de bine si sanatate!)
acuma eu pot sa spun ca nu sunt fun heavy, da’salata imi place ! desi am inceput sa ma indoiesc ce se gasete drept tofu la noi in magazinele mari.o prietena a mea ce traieste pe alte plaiuri zice ca noi gresim numid tofu ce se gaseste la noi.mi-a placut grozav prezentare.reteta ta nici n-am citit-o inca.SUPER ! acuma io zic ca vegana nu-i reteta asta,dar e super.daca afla al meu ca o fac cu tofu,ma repudiaza,ca are alergie intelectuala sa-i zic asa,la soia.da’o s-o fac.ce prezentare video !!!
Cam aceleasi banuieli le am si eu referitoare la ce tofu se gaseste pe la raft…
Nu seamana deloc cu tofu original, insa pe cuvant ca prefer neoriginalul, am mancat la fata locului (Tailanda) si e ingrozitor la gust. Si la restaurantele chinezesti mai au original, idem, nu se poate manca, cel putin nu de o fiinta sensibila ca mine, asta clar 😀