• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Pachețele de pui (cu camembert și avocado)

Jan 28, 2011 costachel Rețete, Rețete cu carne de pasăre 4


Pachetele de pui cu camembert si avocado

Sper că nu v-ați speriat de titlul lejer pompos, rețeta de plăcințele de pui (că altfel n-am cum să-i zic) care urmează mai la vale este una tare simpla și, firește, extrem de gustoasa (că altminteri de ce m-aș fi apucat să v-o povestesc?). Și recunosc, adevărul e că la mâncarea asta modul de prezentare este cel care m-a cucerit în primul rând, iar cu siguranță umplutura poate fi modificata în voie, după propria plăcere.

Care-i necesarul? Păi pentru 4 pachețele (adică 4 porții) avem nevoie de

2 piepturi de pui,
8 foi de plăcintă (din comerț, ca să fie și mai simplu),
1 camembert,
½ avocado,
unt,
vin alb sec,
sare și piper.

Mai întâi carnea: tăiați-o bucățele cât de mici și căliți-o în unt. Când e aproape gata, stropiți-o cu puțin vin, sărați, piperați și cu asta basta, lăsați-o să se răcească.

În timpul asta, încingeți cuptorul la 180ºC, tăiați camembert-ul lamele subțiri, curățați avocado-ul și feliați-l aidoma și pe el.

Ungeți cu unt topit o foaie de plăcintă, puneți alta deasupra, iar ungeți și tot așa până ați suprapus 4 foi. Tăiați topul asta în jumătate și repetați operațiunea cu celelalte 4 foi.

Puneți pe mijlocul fiecărui dreptunghi astfel obținut câte un sfert din elementele umpluturii, ridicați marginile peste compoziție și răsuciți capetele libere (trebuie să vă iasă un fel de bomboane de pom).

Puneți pachețelele în tava unsă, ungeți-le și pe ele deasupra cu puțin unt topit și coaceți-le cam 15 minute (sau până se rumenesc frumos)

Variante? N-am verificat încă niciuna, dar e clar că pe sistemul ăsta de prezentare imaginația noastră poate zburda la infinit. Așa că nu insist.

Cât despre vin, de-un Sauvignon Blanc am pofta la puiul asta, dar firește că nu-i chiar litera de lege, mai ales dacă ați mai făcut și oareșce modificări printre ingredientele umpluturii.

S-ar putea să vă intereseze și:

Pachețele de primăvară cu piept de pui Tartine cu creveti, pere si avocadoTartine cu creveți, pere și cremă de avocado Salata de ton cu avocadoSalată de ton cu avocado Tartine cu pere, crema de avocado si RoquefortTartine cu pere, cremă de avocado și Roquefort

  • avocado, camembert, cuptor, foi de placinta, piept, placinta, pui, unt

4 thoughts on “Pachețele de pui (cu camembert și avocado)”

  1. pansy 30/01/2011 at 21:19

    faina reteta ! nu prea sunt fan avocado,desi guacamole imi place.sunt curioasa de gustul copt a lui susnumitul!

    Reply ↓
  2. Costachel 31/01/2011 at 09:46

    Pai ce-as putea face altceva decat sa-ti recomand sa incerci? 🙂

    Reply ↓
  3. Ina 31/01/2011 at 22:04

    pachetelele imi plac mult mai mult cand le fac cu foi de orez (rice paper)…

    Reply ↓
    1. Costachel 01/02/2011 at 07:59

      Si mie, daca vorbim de pachetelele de primavara chinezesti, dar reteta de mai sus nu e decat o ruda indepartata, cel mult o vara de-a doua! 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved