• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Ouă tari picante

Nov 01, 2011 costachel Rețete, Rețete cu ouă, Rețete de aperitive 0


Ouă tari picante

O gustărică tare interesantă, ce vine dinspre partea tapas-urilor spaniole, cam asta aș putea spune, foarte pe scurt, despre aceste ouă tari, dar și picante. Se fac tare simplu și aș fi gata să pun pariu că musafirii dumneavoastră nu-și vor da seama cum le-ați făcut, atât de complex e gustul. Cât despre utilizarea lor, sigur că menirea lor principală în viață e să ajute mai bine vinul (alb!) să alunece pe gât, dar sigur că pot fi și strecurate printre aperitivele unei mese mai îmbelșugate. Alegerea finală numai și numai de dumneavoastră depinde.

2 căței de usturoi, pisați,
2 lingurițe de ghimbir proaspăt, curățat și dat pe răzătoarea fină,
1 ceapă, tocată mărunt,
1 linguriță de chimen, pisat,
1 linguriță de boabe de coriandru, râșnite,
1 linguriță de curcuma, praf,
1 lingură de ardei iute roșu, curățat de semințe și vinișoare, tocat mărunt,
400 ml lapte de cocos (1 conservă),
2 linguri de ulei de măsline,
8 ouă tari, curățate,
frunzulițe de pătrunjel sau coriandru, pentru decor.

Încălziți uleiul, la foc moderat, într-o tigaie încăpătoare, căliți mai întâi usturoiul, ghimbirul și ceapa (până când aceasta din urmă devine translucidă). Adăugați restul condimentelor, sotați încă două minute, amestecând mereu, stingeți focul și lăsați compoziția să se răcească.

Puneți-o în vasul robotului, împreună cu laptele de cocos, și mixați până când totul se omogenizează bine. Puneți sosul obținut înapoi în tigaie, dați-l în fiert, adăugați ouăle, micșorați focul și fierbeți, la foc mic, timp de vreo jumătate de oră.

Lăsați ouăle să se răcească (în caz că nu vă plac calde), tăiați-le în două și serviți-le decorate cu pătrunjel, iar în pahare turnați ce vin alb doriți, cu precizarea că parcă un Sauvignon Blanc s-ar potrivi mai bine la aceste ouă tari picante.

S-ar putea să vă intereseze și:

Biftec tartar cu coriandru Chifteluțe picante cu sos de ardei gras Masline marinate picanteMăsline marinate picante Budinca de morcovi cu ceapa si branzaBudincă de morcovi cu ceapă și brânză

  • aperitiv, cocos, condimente, curcuma, oua

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved