• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Oregano

May 21, 2008 costachel Dicționar de verdețuri, Dicționare 3


(Origanum vulgare) O verdeata aromata specifica zonei mediteraneene in general, dar in Italia si Grecia se simte cel mai bine. Pizza fara oregano nu prea exista, iar in sosurile de rosii se simte perfect. Se impaca foarte bine cu legumele (gatite sau sub forma de salata), cu ouale si cu branzeturile proaspete (e grozav presarat peste cas). Da o savoare deosebita supei de vita, pus la sfarsit, impreuna cu patrunjelul. La sfarsit pentru ca nu prea suporta fierberea, pierzandu-si aroma.

In alte limbi: origan (fr.), oregan, oregano (engl.), origano (it.), dost, oregano (germ.)

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi la cuptor greceștiCartofi la cuptor grecești, cu ulei de măsline, lămâie și oregano Frigarui marinate de porcFrigărui marinate de porc, cu miere, lămâie și oregano Patrunjel Maghiran

  • Origanum vulgare, verdeturi

3 thoughts on “Oregano”

  1. Dorinel 11/02/2011 at 17:45

    Sunt putin in dilema! Deci sunt pe deplin convins de un lucru:la o mancare condimentele conteaza extrem de mult dar am o problema….Unde gasesc tot felul de astfel de plante ex: coriandru,oregano, ghimbir, maghiran. In fine sunt extrem de multe nu mai zic ca am cumparat odata ceva am uitat cum se cheama avea frunzele sub forma de ace si am pus din ochi la mancare si mi-a cam super aromato si am inteles ca cu condimentele aceastea nu e de joaca, nu e ca sarea, piperul, cimbrul! In fine ideea e ca eu nu am gasit astfel de condimente si daca le gasesc mi-ar fi frica sa le folosesc pentru ca nu stiu gustul,bine ar fi sa ma invatati domnu Costachel :D…O sa incerc in CarreFour sau Kaufland ca astea is singurele prezente in Focsani! Poate am noroc!

    Reply ↓
  2. Costachel 11/02/2011 at 18:52

    La alea doua, fara probleme. Altminteri, verdeata cu frunzele sub forma de ace e, aproape sigur, rozmarin.
    Cat despre invatat, dictionarul de condimente are destule informatii, uneori mai dau si la retete diverse sugestii, asa ca spun ce stiu, nu-s egoist 🙂

    Reply ↓
  3. Dorinel 12/02/2011 at 11:28

    Asta este clar Domnul Costachel ca m-ati invatat mai multe ca mama :D! Oricum ce pot zice am sa incerc sa utilizez mai multe tipuri de condimente, chiar in dimineata asta am zarit la o emisiune vorbea de mancarea sanatoasa gen: piept de pui, file de peste sau orez basmati(nici asta nu stiu unde-l gasesc am sa caut) care nu are o aroma deosebita dar cu putin ajutor din partea condimentelor deveaneau superbe! Oricum sunt multe metode de a face arta culinara si din punctul asta de vedere avem mai multi artisti decat orice alta tara din lume!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved