(Origanum vulgare) O verdeata aromata specifica zonei mediteraneene in general, dar in Italia si Grecia se simte cel mai bine. Pizza fara oregano nu prea exista, iar in sosurile de rosii se simte perfect. Se impaca foarte bine cu legumele (gatite sau sub forma de salata), cu ouale si cu branzeturile proaspete (e grozav presarat peste cas). Da o savoare deosebita supei de vita, pus la sfarsit, impreuna cu patrunjelul. La sfarsit pentru ca nu prea suporta fierberea, pierzandu-si aroma.
In alte limbi: origan (fr.), oregan, oregano (engl.), origano (it.), dost, oregano (germ.)
Sunt putin in dilema! Deci sunt pe deplin convins de un lucru:la o mancare condimentele conteaza extrem de mult dar am o problema….Unde gasesc tot felul de astfel de plante ex: coriandru,oregano, ghimbir, maghiran. In fine sunt extrem de multe nu mai zic ca am cumparat odata ceva am uitat cum se cheama avea frunzele sub forma de ace si am pus din ochi la mancare si mi-a cam super aromato si am inteles ca cu condimentele aceastea nu e de joaca, nu e ca sarea, piperul, cimbrul! In fine ideea e ca eu nu am gasit astfel de condimente si daca le gasesc mi-ar fi frica sa le folosesc pentru ca nu stiu gustul,bine ar fi sa ma invatati domnu Costachel :D…O sa incerc in CarreFour sau Kaufland ca astea is singurele prezente in Focsani! Poate am noroc!
La alea doua, fara probleme. Altminteri, verdeata cu frunzele sub forma de ace e, aproape sigur, rozmarin.
Cat despre invatat, dictionarul de condimente are destule informatii, uneori mai dau si la retete diverse sugestii, asa ca spun ce stiu, nu-s egoist 🙂
Asta este clar Domnul Costachel ca m-ati invatat mai multe ca mama :D! Oricum ce pot zice am sa incerc sa utilizez mai multe tipuri de condimente, chiar in dimineata asta am zarit la o emisiune vorbea de mancarea sanatoasa gen: piept de pui, file de peste sau orez basmati(nici asta nu stiu unde-l gasesc am sa caut) care nu are o aroma deosebita dar cu putin ajutor din partea condimentelor deveaneau superbe! Oricum sunt multe metode de a face arta culinara si din punctul asta de vedere avem mai multi artisti decat orice alta tara din lume!
Sunt putin in dilema! Deci sunt pe deplin convins de un lucru:la o mancare condimentele conteaza extrem de mult dar am o problema….Unde gasesc tot felul de astfel de plante ex: coriandru,oregano, ghimbir, maghiran. In fine sunt extrem de multe nu mai zic ca am cumparat odata ceva am uitat cum se cheama avea frunzele sub forma de ace si am pus din ochi la mancare si mi-a cam super aromato si am inteles ca cu condimentele aceastea nu e de joaca, nu e ca sarea, piperul, cimbrul! In fine ideea e ca eu nu am gasit astfel de condimente si daca le gasesc mi-ar fi frica sa le folosesc pentru ca nu stiu gustul,bine ar fi sa ma invatati domnu Costachel :D…O sa incerc in CarreFour sau Kaufland ca astea is singurele prezente in Focsani! Poate am noroc!
La alea doua, fara probleme. Altminteri, verdeata cu frunzele sub forma de ace e, aproape sigur, rozmarin.
Cat despre invatat, dictionarul de condimente are destule informatii, uneori mai dau si la retete diverse sugestii, asa ca spun ce stiu, nu-s egoist 🙂
Asta este clar Domnul Costachel ca m-ati invatat mai multe ca mama :D! Oricum ce pot zice am sa incerc sa utilizez mai multe tipuri de condimente, chiar in dimineata asta am zarit la o emisiune vorbea de mancarea sanatoasa gen: piept de pui, file de peste sau orez basmati(nici asta nu stiu unde-l gasesc am sa caut) care nu are o aroma deosebita dar cu putin ajutor din partea condimentelor deveaneau superbe! Oricum sunt multe metode de a face arta culinara si din punctul asta de vedere avem mai multi artisti decat orice alta tara din lume!