• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Omletă la cuptor cu de toate

Nov 07, 2012 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu ciuperci, Rețete cu legume, Rețete cu ouă, Rețete de aperitive 1


Omleta la cuptor

Ei, acuma sigur că știu că denumirea de omletă la cuptor pentru improvizația de mai la vale este una foarte (ba nu, teribil de) incorectă. Dar dacă așa este ea cunoscută la mine-n casă, sub numele ăsta m-am decis să v-o prezint și dumneavoastră. Iar atâta vreme cât este vorba despre o preparație destul de simplă, foc de gustoasă și care, pe deasupra, este de un real folos în multe împrejurări, sper că n-aveți nimic împotrivă, nu?

2-3 cartofi (depinde de dimensiune),
1 ceapă mică (sau, și mai bine, 1 legătură de ceapă verde)
200 g ciuperci,
1-2 căței de usturoi (sau și mai mult, după gust),
100 g afumătură (cabanos, în versiunea din poză, dar dacă vreți altceva…),
4-5 ouă (iarăși, depinde de mărime),
ulei,
verdeață (mărar, pătrunjel, cimbru, oregano, ce vă place sau ce aveți)
sare și piper.

Începeți, firește, cu preparațiile preliminare. Dați jos coaja cartofilor, tăiați-i cubulețe. Spălați repede ciupercile, decupați-le felii. Curățați ceapa și usturoiul, mărunțiți-le cât de fin (dacă folosiți ceapă verde, separați partea albă de cozi). Încălziți cuptorul la 200ºC.

Încingeți puțin ulei într-o tigaie și sotați ciupercile împreună cu usturoiul. Dați-le deoparte, adăugați puțin ulei și rumeniți un pic afumătura. Scoateți și prăjiți cartofii împreună cu ceapa (dacă-i din cea verde, doar partea albă).

Bateți ouăle, sărați, piperați, adăugați verdețurile tocate cât de mărunt (inclusiv cozile de ceapă verde, dacă-i cazul).

Amestecați, în fine, compoziția cu cartofii, ciupercile și afumătura, turnați totul într-o tigaie (tavă rotundă), anti-aderentă și unsă preventiv cu puțin ulei. Băgați totul la cuptor, să se prindă ouăle.

Variante? Evident că infinite și mai ales dependente de stocul cămării și al frigiderului. Așa că vă pot sugera, cel mult, puțin vin alb sec peste ciuperci, niște usturoi suplimentar strecurat printre cartofi, sau 1-2 linguri de vin, lapte sau chiar smântână la bătutul ouălor.

Dacă serviți această pseudo-omletă la cuptor fierbinte, atunci e bine să știți că ar fi minunat ca și pâinea să fie caldă. Cât despre vin: alb, sec și suficient de acid. Nu de alta, dar are de luptat cu destulă prăjeală și grăsime.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Omleta cu ciuperci, costiță și ardei gras Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi și mărar Cartofi la cuptor cu ciuperci și usturoiCartofi la cuptor cu ciuperci și usturoi Tartine calde la cuptor cu ochiuri

  • afumatura, aperitiv, cartofi, ciuperci, cuptor, omleta, oua

One thought on “Omletă la cuptor cu de toate”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • instapress.ro on Cotlet Wellington
  • Advertoriale on Începe Luna Vinului la Iași
  • fiji on Sărmăluțele-n foi de varză ale lui Păstorel
  • Instapress on Acest Festival din Palatul Culturii va rămâne, probabil, în analele evenimentelor de vin
  • Faude on Veniți la cultura vinului!

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved