• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Omletă californiană

Jan 28, 2012 costachel Rețete, Rețete cu ouă 1


Omletă californiană

Sincer, n-am habar cât de specific californiană e rețeta asta care urmează. Din ce-am studiat (cam în viteză) pe net am reținut că, dacă lângă omletă apare avocado, și în plus cam orice legumă produce respectivul stat american (roșii, măsline, ceapă, hașme, usturoi, ciuperci etc.), bașca ceva lactate (smântână, ca mai jos, alții bagă lapte, poate și niște cheddar ori vreo altă brânză), gata, se cheamă că am obținut omletă californiană. Drept pentru care deducem logic că denumirea e corectă și putem trece la treabă (iar dacă nu e, n-are a face, rețeta e gustoasă și merită oricum povestită). Așadar:

6 ouă,
1 avocado,
2 roșii,
100 g măsline negre,
150 g smântână,
1 cățel de usturoi,
4 linguri de ulei (extravirgin de măsline cică vor californienii),
sare.

Mai întâi munca de jos: scoateți sâmburii măslinelor și tăiați-le bucățele, curățați avocado-ul și tăiați-l felii subțiri, spălați roșiile și tăiați-le și pe ele.

Căliți cățelul de usturoi în 2 linguri de ulei și eliminați-l din tigaie când începe să prindă culoare. Turnați smântâna, adăugați avocado-ul, măslinele și roșiile, sărați ușor (aveți grijă, ați pus și măsline!). Fierbeți totul cam trei minute, cât să se lege.

Bateți ouăle 2-3 linguri de apă, sărați ușor și faceți o singură omletă mare, într-o tigaie corespunzătoare (în care ați încins înainte, firește, restul de ulei).

Acoperiți în fine omleta cu jumătate din compoziția preparată mai-nainte, rulați-o, puneți-o în farfurie, turnați deasupra restul de sos și serviți imediat.

Variante v-am indicat destule la început (eventual pot să vă mai dau ideea unor cubulețe mici de piept de pui prin sos), v-ați dat deja seama care-i principiul, așa că n-are rost, zic eu, să insist. Cel mult aș putea să vă sugerez să înlocuiți extravirginul cu niște unt (cam 80 g), că se împacă incomparabil mai bine cu smântâna.

Cât despre vin, americanii sigur ar pofti la un Chardonnay la o omletă californiană, așa că hai să mergem pe mâna lor până la capăt.

S-ar putea să vă intereseze și:

Omleta la cuptorOmletă la cuptor cu de toate Omletă cu bezea Omleta cu ciuperci, costiță și ardei gras 5 sfaturi pentru o omletă perfectă

  • avocado, masline, omleta, oua, rosii, smantana

1 thoughts on “Omletă californiană”

  1. irina gabriela 29/01/2012 at 11:56

    e buna de luat in seama

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved