• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Old Pulteney a fost desemnat cel mai bun whisky din lume în 2012

Oct 25, 2011 costachel Băuturi, Distilate, Știri 0


Știți care e cel mai bun whisky pe care-l puteți bea în 2012? Dacă nu, atunci aflați că Old Pulteney a fost desemnat World Whisky of the Year în 2012 de către Jim Murray în Whisky Bible, ediția 2012. Single malt-ul, vechi de 21 de ani, a fost notat cu 97,5 puncte (din 100).

Whisky-ul a fost maturat în butoaie de stejar american și îmbuteliat la distileria Pulteney din Wick, Caithness.

Pentru a stabili câștigătorul din acest an, Jim Murray a degustat mai mult de 1200 de probe, anunță BBC News. După stabilirea clasamentului, el a declarat:

„21-year-old Old Pulteney pur și simplu explodează din pahar prin vitalitate, carismă și ținută. Pulteney nu are «mușchii financiari» ai baronilor whisky-ului pentru a putea face un marketing eficient la scară mondială. Sper ca acest premiu să ajute una din cele mai bune distilerii din Scoția să fie cunoscută în întreaga lume.”

Două bourbon-uri americane s-au clasat pe următoarele două locuri, George T. Stagg pe locul al II-lea, și 10-year-old Parker’s Heritage Collection Wheated Mashbill pe locul al III-lea.

Ziaristul și scriitorul englez Jim Murray este una din cele mai respectate voci în domeniul băuturilor spirtoase în general și a whisky-urilor în special. Este membru în juriul International Wine and Spirit Competition, editează anual Whisky Bible și este consultant în domeniul blending-ului, atât pentru whisky, cât și pentru rom.

S-ar putea să vă intereseze și:

Care sunt cele mai bune 10 whisky-uri scoțiene? The famous grouseCea mai mare sticlă de whisky din lume va avea 200 de litri Proiect agriculturaUn proiect românesc destinat micilor fermieri a fost desemnat cel mai bun din Europa Exporturile de whisky scoțian au depășit 5 miliarde de euro

  • Old Pulteney, top, whiskey, whisky

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved