• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Oamenii, cifrele și imaginile Concursului Internațional de Vinuri București 2011

Jun 07, 2011 costachel Băuturi, Comunicate de presă, Eveniment, Mozaic, Vinuri 2


Promiteam, atunci vă prezentam vinurile medaliate la International Wine Contest Bucharest 2011 (IWCB) că voi reveni cu detalii. Așadar, concursul a fost organizat de ONVPV (Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole) și ADAR (Asociația Degustătorilor Autorizați din România), cu sprijinul Aroma Center și FSR (Federația Somelierilor din România), sub patronajul OIV (Organizația Internaționala a Viei și Vinului), care a avut un observator oficial, în persoana lui Fritz Wittkowski.

Comitetul de organizare a avut următoarea componență: prof. dr. Viorel Stoian (Președinte IWCB), prof. dr. Dan Boboc (Președinte ADAR), Cătălin Păduraru (Director Executiv IWCB) și Directorul General al ONVPV, Dan Axente, iar comisia tehnică și de organizare a fost alcătuită din ing. Gabriela Arion, ing. Diana Pavelescu și ing. Liviu Grigorică.

Cât despre jurați, au fost organizați în două comisii. Din prima, al cărei președinte a fost dr. ing. Petre Badea, au făcut parte Lili Vodusek (Slovenia), ing. Dorin Heroiu (România), Marcello Squarise (Italia), Vladimir Vlahkov (Bulgaria) și ing. Gheorghe Crăciunescu (România), iar din ce-a de-a doua, prof. dr. Aurel Popa (președinte), Gergely Barsi Szabo (Ungaria), ing. Lucia Pîrvu (România), Jeremy Waszczuk (Franța), Helmut Gangl (Austria) și ing. Vasile Nicolau (România).

Concursul a reunit 58 producători / importatori de vinuri din România și din străinătate, care au înscris în concurs 309 vinuri. Au fost acordate 92 medalii, dintre care 2 Mari Medalii de Aur, 58 Medalii de Aur și 32 Medalii de Argint (după cum spuneam și la început, lista completă o găsiți aici).

Și, pentru cei care au mai puțină legătură cu lumea vinului, sunt probabil necesare câteva precizări. Astfel, ONVPV este o agenție de stat, subordonată direct Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ADAR este o organizație non-profit, independentă, fondată în 1994, FSR este o organizație de breaslă a somelierilor români, ce promovează valorile și performanța în domeniul profesiei de somelier, iar OIV este o organizație inter-guvernamentala cu caracter științific și tehnic, forul mondial suprem în privința viei și vinului.

S-ar putea să vă intereseze și:

Mai puțin de o lună până la startul Concursului Internațional de Vinuri București IWCB 2013Palmaresul Concursului Internațional de Vinuri București 2013 (IWCB 2013) Concursul Internațional de Vinuri București 2015 IWCB 2015IWCB a ajuns la ediția cu numărul XII 5.100 de vizitatori au vizitat Târgul Internațional de Vinuri GoodWine

  • ADAR, concurs, FSR, IWCB, OIV, ONVPV, vin

2 thoughts on “Oamenii, cifrele și imaginile Concursului Internațional de Vinuri București 2011”

  1. Mihai 07/06/2011 at 15:00

    Salut,

    M-ar interesa sa gasesc un format sau formular pentru fise de degustare. Pana acum am reusit sa gasesc un format in engleza : http://www.wine-tastings-guide.com/wine-tasting-notes-template.html Unde pot gasi mai multe tiprui, sau ceva mai personalizabil?

    Multumesc,

    Reply ↓
    1. costachel Post author07/06/2011 at 15:29

      Normele OIV pentru concursuri, plus fise de degustare pentru vinuri (liniștite, spumante și distilate) le puteti gasi aici (in limba franceza)

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved