• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Noma și-a recâștigat titlul de Cel mai bun restaurant din lume

Apr 30, 2014 costachel Mapamond, Mozaic, Topuri 0


Cel mai bun restaurant din lume Restaurant Noma Rene Redzepi

Restaurantul danez Noma, din Copenhaga, a fost laureat la începutul săptămânii cu titlul de Cel mai bun restaurant din lume, acordat de revista britanică Restaurant. Condus de Rene Redzepi (foto sus) și considerat portdrapelul curentului gastronomic New Nordic Movement, localul mai primise acest premiu și în anii 2010, 2011 și 2012.

Anul trecut, premiul fusese câștigat de El Celler de Can Roca, dar motivul principal a fost un scandal petrecut în luna februarie 2013, când 63 de persoane care luaseră masa la Noma suferiseră toxiinfecții alimentare. La ediția din acest an, restaurantul din Girona al fraților Roca a trebuit să se mulțumească, din nou, doar cu locul al II-lea

Pe ultima treaptă a podiumului s-a menținut Osteria Francescana a lui Massimo Bottura din Modena (Italia). Urmează în clasament Eleven Madison Park (New York), Dinner by Heston Blumenthal (Londra), Mugaritz (San Sebastián, Spania), D.O.M. (Sao Paolo, Brazilia), Arzak (San Sebastian), Alinea (Chicago) și The Ledbury (Londra).

Primul restaurant francez (Mirazur din Menton) s-a plasat abia pe locul 11, în timp ce faimosul Joël Robuchon s-a clasat abia pe poziția 31 (L’Atelier Saint-Germain de Joël Robuchon din Paris).

Acest clasament, realizat în urma voturilor a peste 900 de „experți” internaționali (inclusiv bucătari și critici gastronomici) este cel mai influent în acest moment (dar, în același timp, și cel mai criticat, mai ales în Franța). Fiecare „expert” alege 7 restaurante, singurul criteriu fiind acela că ei trebuie să fi luat masa acolo în ultimele 18 luni înaintea votului.

De când a fost creat, în 2002, doar 5 restaurante au reușit să câștige trofeul de Cel mai bun restaurant din lume. Este vorba despre, pe lângă deja amintitele Noma și El Celler, de El Bulli al lui Ferran Adria (2002, 2006, 2007, 2008, 2009), californianul The French Laundry (2003 și 2004) și Fat Duck al lui Heston Blumenthal (2005).

S-ar putea să vă intereseze și:

Restaurantul danez „Noma” rămâne cel mai bun din lume Cel mai bun restaurant din lume, fratii Roca, El Celler de Can RocaEl Celler de Can Roca, cel mai bun restaurant din lume în 2013 Nadia SantiniNadia Santini, desemnată cea mai bună bucătăreasă-șefă din lume California Capitol City Dawg hot dogTop 6: cel mai scump hot dog din lume

  • El Celler de Can Roca, Noma, restaurante, top

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved