• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Nimic despre marketing, (aproape) totul despre vinurile din gama Vardo

Oct 09, 2014 costachel Băuturi, Vinuri 0


Gama Vardo, Domeniul Coroanei Segarcea

Săptămâna trecuta am avut ocazia să mă întâlnesc (și chiar de două ori) cu noua gamă Vardo propusă consumatorilor de Domeniul Coroanei Segarcea. Și nu, n-am să mă refer deloc la aspectele de marketing (aș zice să mai așteptăm măcar vreo 6 luni înainte de a ne putea pronunța), ci am să trec direct la vinuri, pentru că, de fapt, despre ele trebuie să fie vorba în narațiune.

Dar, mai întâi, o precizare (că dacă tot am fost la două degustări, de-acuma știu): toate cele 4 vinuri din gama Vardo, cu un mic plus pentru Syrah și Feteasca Neagră, au nevoie de o scurtă aerisire prealabilă pentru a-și exprima pe deplin calitățile.

Decantare

Picătura vieții (Touriga Nacional)

Un nas frumos, cu vișine, fructe negre (afine), ceva flori (violete), piele, tutun, chiar și o discretă notă lactată (de brânzeturi zdravăn maturate), ce mai, o întreagă simfonie (dar discretă, nu explozivă). Gustul nu merge însă pe nota bogată anunțată de nas, e chiar cumva frust, un pic subțire, însă rotund (mai ales după aerisire), cu tanini moi și o aciditate excelentă. Postgustul e mediu spre lung, cu un ducă-s-ar pe gât evident. Dacă mă-ntrebați pe mine, un vin mai bun pentru o ceafă la grătar e greu de găsit.

Adierea vântului (Syrah)

Olfactiv avem iarăși de-a face cu o simfonie care, mai ales după o prealabilă aerisire, devine chiar explozivă (dar pe partea fructelor roșii, susținute de condimente). Gustul e plin, rotund, umple gura, taninii sunt moi iar aciditatea optimă. „De vină” pentru bogăția aromatică ar fi, ne spunea Radu Rizea, macerarea carbonică aplicată acestui Syrah. Adăugați un postgust destul de lung și veți obține un vin direct, care este, probabil, cel mai ușor de înțeles (și de apreciat) din această gamă.

Patima serii (Fetească Neagră)

Nu mă dau în vânt după Feteștile sudice, dar vinul ăsta chiar mi-a plăcut. Are grație, are eleganță, are prune din belșug (de toate felurile), bașca un postgust lung și plăcut, cu (aceleași) prune și cu un dram de vișine. Chiar dacă are o aciditate un pic cam mare pentru gustul meu și nu mi-am găsit cireșele negre, tot pot să spun că e vorba de una din cele mai bune Fetești Negre care circulă în acest moment prin țară.

Puterea voinței (Cabernet Franc & Marselan)

Nu știu de ce vinul ăsta a fost poreclit „musculosul”, pentru că în pahar am găsit un vin de o rotunjime netulburată de nicio stridență. Un nas delicat, fin și armonios, un gust suplu, rotund și chiar mătăsos, iar postgustul e lung și delicat.

8

În concluzie, e vorba de 4 vinuri roșii cât se poate de diferite (știți gamele alea ale unor producători în care toate vinurile seamănă între ele?), dar care au în comun un raport calitate-preț absolut excelent (o sticlă din gama Vardo costă la Petit Lobo 39 de lei).

Așa că, revenind la ideea enunțată încă din titlu: dacă vinurile-s bune, iar prețurile decente, de ce naiba v-aș irosi timpul cu povești de marketing?

Mai multe fotografii  găsiți pe pagina de Facebook

S-ar putea să vă intereseze și:

Default ThumbnailDespre bucate tradiţionale şi fătucile din marketing Șase mituri (aproape) false despre alimentație Vinuri rosii BudureascaAproape 8 vinuri de la Budureasca Vinuri HoReCa VinarteÎn avanpremieră, noile vinuri din gama Horeca de la Vinarte

  • Cabernet Franc, Domeniul Coroanei, Feteasca Neagra, Marselan, Syrah, Touriga Nacional, Vardo

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved