• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Nesprijiniți de nimeni, românii încep să lase baltă legumicultura

May 31, 2011 costachel Știri 0


Explozia importului de legume din ultimii ani le-a adus probleme serioase legumicultorilor din Târgu Frumos. Ei spun ca pentru a face fata concurenței sunt obligați să muncească mai mult pe bani mai puțini, iar alții au lăsat solarele pârloagă și au ales să plece peste hotare, în țări unde se câștigă mai bine. Situația aceasta este greu de interpretat în condițiile în care legumele autohtone sunt la mare căutare. Comercianții nu pierd nici o ocazie să se laude că au la vânzare mărfuri locale, chiar dacă producătorii spun că ele nici măcar nu s-au copt. Cârligul de marketing este justificat de cererea ridicată, însă lipsei de reacție din partea autorităților nu i se poate găsi ușor o motivație pertinentă.

Primarul din localitate accentuează ca, în ultimii ani, multi lipoveni au plecat în străinătate, lăsând balta legumicultura. „În urma cu doi ani, erau cam 1.300 de lipoveni în Târgu Frumos, în prezent au rămas puțin peste 1.100. Nu au plecat familii întregi, ci numai câte unul sau doi din familie. De asemenea, alții au lăsat ocupația lor de bază și s-au apucat de comerț en-gros sau altele. Dacă încet-încet se lasă de legumicultură, putem spune ca nu vom mai mânca produse gustoase, ci numai aduse din alte țări, fără gust”, a comentat situația Gheorghe Tătaru, primarul din Târgu Frumos.

Mai multe detalii, într-un amplu reportaj din Ziarul de Iași.

S-ar putea să vă intereseze și:

Europenii beau de sting, iar românii sunt printre fruntași! Sticle impaienjeniteAu românii vreo tradiție în materie de vin? Pinot Noir Recas Marea BritanieVinurile românești încep să fie apreciate de presa britanică Vinuri românești în Marea BritanieVinurile românești încep să facă revoluție în Marea Britanie

  • agricultura, legume, legumicultura, rosii

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved