• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Nemții ne cumpără măceșele cu zecile de tone

Oct 09, 2012 costachel Știri 2


Măceșe

Prea puțin folosite la noi în țară, mai ales dacă ne raportăm la multiplele lor calități, măceșele românești au însă o mare căutare la export. Recent, Direcția Silvică Prahova a declarat, pentru RTV, că are o comandă de 60 de tone de măceșe. Fructele, care valorează 550 euro/tonă, urmează să ajungă în Germania, unde vor fi folosite mai ales în industria farmaceutică, dar și în cea alimentară.

„Măceșele sunt fructe bogate în vitamina C. Are multiple întrebuințări în alimentație și industria farmaceutică”, a declarat șeful Ocolului Silvic din Ploiești, Octavian Anghel.

Măceșele sunt deosebit de bogate în vitamina C, conținând 2000 mg la 100 de grame de fruct. De asemenea, ele mai conțin vitaminele A, B1, B2, C, K, P, E.

Tot în acest an, Direcția Silvică Prahova a mai exportat 150 de tone de cătină și 21 de tone de păducel.

S-ar putea să vă intereseze și:

Importăm ceapă, praz și usturoi cu zecile de mii de tone Achim IrimescuCreșterea TVA a făcut să „dispară” zeci de mii de tone de carne Producătorii de cartofi au probleme serioase: prețul e mic, iar concurența externă e mare Ciupercile de cultură, noul super-aliment al vitaminei D

  • export, Germania, sanatate

2 thoughts on “Nemții ne cumpără măceșele cu zecile de tone”

  1. animal00 11/10/2012 at 17:28

    am incercat intr-un an sa fac vin de macese. Mi-a iesit otet

    Reply ↓
    1. costachel Post author11/10/2012 at 21:58

      Merita îmbuteliat și vândut la preț de fiță 🙂

      Reply ↓

Leave a Reply to animal00 Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved