• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Negrese (brownies) cu scorțișoară

May 23, 2012 costachel Rețete, Rețete de dulciuri 4


N-am știut cum să le spun mai corect prăjiturelelor care urmează, așa că le puteți porecli cum doriți. Contează, zic eu, prea puțin dacă le spunem brownies sau negrese, principalul e că-s tare bune și nu se fac deloc greu. Așa că n-are rost să vă plictisesc prea mult în introducere și vă poftesc în bucătărie, unde pe masă trebuie să ne aștepte

300 g ciocolată neagră,
240 g unt (plus încă vreo 10 g, pentru uns tava)
20 g cacao,
8 ouă,
100 g zahăr,
2 linguri (cu vârf) de făină,
2 lingurițe de scorțișoară măcinată,
50 g migdale tocate,
100 g migdale râșnite.

Pregătirile preliminare zic așa: încălziți cuptorul la 200ºC, ungeți tava cu unt, separați gălbenușurile de albușuri, rupeți ciocolata bucățele și topiți-o (bain-marie, microundă, cum vă vine mai la îndemână).

Frecați bine gălbenușurile cu zahărul, până ce compoziția se albește și se umflă. Adăugați, pe rând și amestecând bine, cacaua, migdalele râșnite, făina, scorțișoara, apoi ciocolata și untul topit.

Bateți albușurile spumă tare și amestecați ușor și cu grijă cele două compoziții. Vărsați totul în tava unsă cu unt și băgați în cuptor. După un sfert de oră, micșorați focul (160ºC) și continuați coacerea aproximativ 20 de minute.

Lăsați negresele să se răcească, apoi scoateți-le din formă și tăiați-le pătrate. Decorați-le cu migdalele tocate și, eventual, cu ciocolată rasă cu dispozitivul de tăiat legume, cu bucățele de fructe roșii, sau oricum credeți dumneavoastră de cuviință.

Ce bem la brownies? Un roșu dulce ar fi idealul, dar nici un lichior de cacao sau chiar un coniac n-ar fi câtuși de puțin de lepădat.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tort de ciocolată cu scorțișoară Bezele marmorate cu ciocolată Cremă de ciocolată și rom la pahar Plăcințele cu mere și scorțișoară

  • brownies, ciocolata, negrese, oua, scortisoara

4 thoughts on “Negrese (brownies) cu scorțișoară”

  1. vic 30/05/2012 at 12:38

    mi se pare prea putina faina: migdale + faina + cacao, fac aprox 170 gr praf la 8 oua si mult unt. sigur e asa, fiindca eu o fac da’ iti trag o mama de urecheala daca stric ingredientele…

    Reply ↓
    1. costachel Post author30/05/2012 at 13:23

      Nicio problemă, aștept laudele 🙂

      Reply ↓
  2. SIMONA 12/11/2012 at 17:04

    a mea nu a iesit asa pufoasa ca in foto ….nu a crescut practic….sigur nu tb pus nik…praf de copt, drojdie…ceva?

    Reply ↓
    1. costachel Post author13/11/2012 at 07:58

      Sigur nu 🙂 Dacă nu a crescut, pot să bănui că de vină e amestecarea albușurilor bătute în compoziție. Trebuie făcută cu grijă și cu mișcări ușoare, verticale, de jos în sus (că să nu iasă aerul strâns în albușuri, că el e responsabil cu creșterea). Sau poate n-au fost bătute suficient de năpraznic 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved