• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchi Wellington

Jun 06, 2008 costachel Fripturi la cuptor, Rețete, Rețete celebre, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 1


Mușchi Wellington

Da, dragii mei, intram acum puțin, cu acest mușchi Wellington, în marea gastronomie universală. Alături de Chateaubriand și Romanoff, eventual și de Stroganoff, această rețetă ilustrează cum nu se poate mai bine deosebita valoare gastronomică a mușchiului de vită. Nu vă speriați, se face relativ simplu, condimentația delicată nu atentează cu nimic la gustul deosebit al cărnii, iar prezentarea, deosebit de spectaculoasă, face această friptură aptă să fie prezentă pe orice masă, oricât de pretențioasă (ceea ce nu înseamnă, firește, că nu puteți mânca un mușchi Wellington și la o masă normală de duminică, în familie).

Pentru 6-8 persoane aveți nevoie de

1 bucata de mușchi de mânzat, de circa 1,2 kg (din partea centrala a mușchiului, de preferință),
120 g costiță sau slănină, tăiată în felii foarte subțiri,
un pachet de aluat franțuzesc,
4-5 foi de dafin,
1 ou,
unt,
sare și piper.

Începeți prin a curăța, cu un cuțit foarte bine ascuțit, orice pieliță sau vinișoară de pe mușchi. Sărați ușor, piperați și lipiți frunzele de dafin.

Înveliți-l cu feliuțele de costiță și legați-l cu sfoară de bucătărie. Așezați-l într-o tavă și băgați-l în cuptorul încins la maximum, unde trebuie să stea cam un sfert de oră (timpii sunt, ca de obicei, orientativi; dacă aveți dubii despre puterea focului, lăsați-l 20 de minute). Scoateți-l, lăsați-l să se răcorească, eliminați sfoara, costița și frunza de dafin.

Între timp întindeți aluatul (foaia trebuie să aibă o grosime de circa 3 mm), puneți mușchiul în centru și înveliți-l bine, închizând perfect marginile (dacă v-au rămas bucățele, folosiți-le pentru decor). Faceți deasupra doua orificii și băgați în ele 2 tuburi mici din carton (ca să aibă aburii pe unde să iasă).

Puneți mușchiul învelit într-o tavă bine unsă cu unt, ungeți aluatul cu oul bătut și băgați din nou la cuptor (tot încins, desigur), unde trebuie să stea de data asta, la foc potrivit (200°C), cam 25 de minute (până când se rumenește frumos). Lăsați-l să se liniștească vreo cinci minute, după care puneți-l pe masa și tăiați-l în felii groase.

Vinul pentru mușchi Wellington? Un roșu zdravăn, desigur, dar și fin în același timp. Ce ziceți de o Fetească Neagră de Dealu Mare, să-l facem să se simtă bine acasă la noi?

S-ar putea să vă intereseze și:

Mușchi de vită cu legume Mușchi de vită cu ciuperci pe canapeaMușchi de vită cu ciuperci pe canapea Muschi de vita cu ciuperci, prosciutto si cafeaMușchi de vită cu ciuperci, prosciutto și cafea Mușchi de porc cu mere

  • aluat frantuzesc, costita, cuptor, dafin, friptura, muschi, muschi de vita, reteta, vita

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved