• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mușchi de vițel cu tarhon

Oct 10, 2008 costachel Fripturi la tigaie, Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete de fripturi 1


Mușchi de vițel cu tarhon

Azi am chef de o rețetă foarte rapidă, cu un rezultat deosebit de gustos. De aceea m-am oprit asupra acestui mușchi de vițel cu tarhon, simplu și excelent, a cărui pregătire n-ar trebui să vă ia mai mult de un sfert de oră. Cu tot cu operațiunile preliminare.

Pentru patru persoane aveți nevoie de

4 felii de mușchi de vițel, de circa 150 g fiecare (aplatizate puțin cu pumnul, nu cu ciocanul, cat să le dați o forma),
50 g unt,
1 cățel de usturoi zdrobit,
1 lingură de pătrunjel tocat mărunt,
1 lingură de tarhon, tocat mărunt,
1 păhărel de coniac bun,
sare și piper.

Într-o crăticioară, puneți verdețurile și usturoiul să se călească în 20 g de unt topit, la foc moale. În acest timp, rumeniți într-o tigaie, la foc viu, feliile de mușchi de vițel în untul rămas (cam 3 minute pe fiecare parte). Sărați, piperați și stingeți cu coniacul. Puneți carnea pe un platou încălzit, turnați deasupra mai întâi sosul în care s-au prăjit, după aceea untul cu verdețurile și serviți imediat.

Dacă vreți și-o garnitură, puteți încerca și ceva un pic mai neobișnuit, de pildă un piure de cartofi și țelină (părți egale, țelina fiartă separat și trecută prin sită), cu unt, smântână, sare, piper și puțină nucșoară.

Încă ceva: în loc de o lingură de tarhon proaspăt puteți folosi fie o linguriță de tarhon uscat (dacă nu știați, raportul lingură-linguriță este valabil pentru absolut toate verdețurile proaspete-uscate), fie din cel conservat în oțet (caz în care s-ar putea să trebuiască să adăugați nițel zahăr, dar, pe de altă parte, s-ar putea să vă placă poate și mai mult).

Și, cum tarhonul ăsta-și cam face de cap, am să vă propun la acest mușchi de vițel un vin alb sec, dar fin și aromat, iar primul care-mi trece prin cap ar fi Traminerul.

S-ar putea să vă intereseze și:

Volovan cu mușchi de vițel și ciuperci Mușchi de vită cu sos de piper verde Mușchi Wellington Mușchi de vită cu legume

  • coniac, friptura, muschi, muschi de vita, tarhon, tigaie, unt, vitel

One thought on “Mușchi de vițel cu tarhon”

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved