• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Misiones de Rengo, Merlot, sec, 2008

Nov 14, 2010 costachel Băuturi, Vinuri 11


Din motive care-mi cam scapa (poate din cauza etichetei, poate nu) nu mai cumparasem pana acum niciun vin al acestui producator chilian, despre care altminteri deja citisem aprecieri favorabile, referitoare insa la Carmenere si Chardonnay. Cum pe primul nu l-am zarit pe raft, iar pofta era de vin rosu, sticla de mai sus a fost aceea care mi-a poposit in cos.

Si nu mi-a parut rau deloc. Culoare frumoasa (visina bine coapta), nas complex (ei, nu chiar “bomba de fruct”, cum mai rad unii despre vinurile sud-americane), iar gustul in deplin acord cu mirosul. Bine structurat, cu tanini rotunjiti si discreti, cat sa nu zici ca nu-i are, plin si la fel de complex ca buchetul: ceva visine, parca afine, cateva prune (si mai proaspete, si mai afumate), o idee de cafea, o adiere de mure si inca altele, dar va las sa le descoperiti si singuri. Si sa nu uit, pentru prima oara, am fost si eu de acord cu o contraeticheta: “blande, aromate si convingatoare”, asa descrie importatorul (Vino Vero) vinurile de la Misiones de Rengo. La care nu pot sa nu adaug, cel putin in cazul Merlot-ului despre care tocmai vorbim, o catifelare deosebita si o buna integrare a alcoolului (14%, totusi!). E drept, postgustul, altminteri placut, nu-i cine stie ce lung, dar nimic nu-i perfect pe lumea asta. In schimb, are la el un zdravan “duca-s-ar pe gat”, dupa cum se exprima un tare bun si drag prieten.

In concluzie, un vin foarte agreabil, care nu are cine stie ce complexitati ametitoare, dar care-si merita pe deplin cei (nici) 17 lei (la hypermarket).

Cu ce-l intovarasim? Pai primul gand a fost spre pasarea cu carne rosie: rata (cu mere!), gasca, cam pe-aici, dar nici cu tocaturile mai usoare (gen ardei umpluti, parjoale) n-o să se certe, chiar dimpotriva. Probabil n-o sa aveti mari revelatii dar, cu siguranta, nici dezamagiri.

Si de-abia astept sa gust si restul vinurilor din familie. Macar sa vad de ce-s mai laudate decat Merlot-ul despre care taman am terminat de vorbit.

S-ar putea să vă intereseze și:

Cupaj de Cabernet Sauvignon și Merlot, Corcova, 2008 Sauvignon Blanc Castel Starmina, 2008 Sarba de Odobesti 2008 Sauvignon Blanc Frontera Concha y Toro 2008

  • Chile, degustari, Merlot, Misiones de Rengo, vin

11 thoughts on “Misiones de Rengo, Merlot, sec, 2008”

  1. pansy 14/11/2010 at 20:21

    mai omorat cu vinurile ! nu ma pricep,da’ deosebesc vinurile bune de cele mai putin bune.nu am o stiinta prea mare a vinurilor,pentru ca eu beau rar vin.in general vinurile albe si cele mai putin bune imi provoaca dezagemente stomacale.asta nu inceamna ca oi fi vreo abstinenta.Doamne fereste!Am un prieten chilian care mijloceste pare-se colaborarea asta viticola romano-chiliana.asa ca imi pare bine sa aud ca importam vinuri bune de acolo.acuma mai e si pretul ! care nu e de ici de colo.cand te-am citit in postul trecut cu un vin romanesc de 20 si ceva de lei care nu era cine stie ce,nu mi-a mai venit sa postez.pentru romani ar trebui sa fie un vin bun,dar e drept ca pentru straini 5 euro pentru o sticla de vin,va sa zica e ieftin.am cumparat si baut in italia chinri de 5 euro,care ni s-a parut o avere si era ceva ce semana aproximativ cu vinul facut de tata(dar ala era aromat si avea un oarecare corp,ca sa zic asa) pe vremuri .

    Reply ↓
  2. pansy 14/11/2010 at 20:22

    vorbeam despre chianti,dar am tastat aiurea,sorry

    Reply ↓
  3. pansy 14/11/2010 at 20:33

    am sa-ti povestesc o data,da’acuma nu pot ca am musafiri si doar ce am furat o clipa de liniste,(e aniversarea casatoriei noastre )cum a fost o degustare de vinuri la Pietroasele acum 16-17 ani.Musafirii mei stiu nebunia mea cea noua cu blogareala,asa ca ma lasa o clipa.Am postat meniul in graba dar uite ca am uitat sa spun vinurile.Da’ am sa revin cu postarea mea,s-o completez.

    Reply ↓
  4. Marcel Simota 14/11/2010 at 21:38

    Carmenere e cel mai apreciat din gama.

    Reply ↓
  5. Costachel 15/11/2010 at 07:30

    @pansy: Felicitari, la multi ani si astept povestea. Desi Pietroasele, mai ales acu’ niste ani… Brrrr…

    @Marcel: Asa am auzit si eu, pe el l-as fi vrut, dar daca, dupa cum spuneam, lipsea la apel, ce sa-i fac? Ii vine si lui randul, pana la urma…

    Reply ↓
  6. Ciprian 15/11/2010 at 10:32

    Si mai ales acel Cuvee Carmenere :), al mai scumpicel. Asta imi place si mie la vinurile Misiones – nu sunt bombe de fruct exagerate, iar alcoolul e foarte bine integrat, de obicei…

    Reply ↓
    1. Costachel 15/11/2010 at 10:38

      Am inteles, Carmenere, sa traiti! 😀

      Reply ↓
  7. Marcel Simota 15/11/2010 at 19:54

    Gama completa Misiones poate fi gasita la magazinul online vindor

    Reply ↓
    1. Costachel 16/11/2010 at 09:39

      Sa deduc ca, daca tot am lasat sa treaca reclama asta, primesc si eu setul complet? 🙂

      Reply ↓
  8. Marcel Simota 16/11/2010 at 22:05

    Am putea face impreuna o degustare a gamei complete Misiones de Rengo. Astept propuneri.

    Reply ↓
  9. Marian 25/04/2014 at 13:56

    Merlot si Carmenere zic sa incerci si Casillero del Diablo, care este un vin chilian.
    Pentru Chardonnay ti-as recomanda Theia.
    Cele 3 se gasesc si online

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved