• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mini-tarte de cartofi cu cașcaval afumat

Mar 19, 2012 costachel Mâncăruri cu cartofi, Rețete, Rețete cu legume, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 0


Nu sunt foarte convins că acest foarte gustos aperitiv ar trebui să se cheme chiar așa; însă atâta vreme cât e făcut în forme mici de tarte (10 cm diametru), mi s-a părut o denumire suficient de corectă. Dar cred că n-are rost să zăbovim prea mult asupra problemei, mai bine hai să vedem cum se fac gustărelele astea, că-s pe cât de simple, pe-atât de bune. În fond și la urma-urmei, cam asta contează, nu?

500 g cartofi, pe cât posibil de dimensiuni egale,
250 g cașcaval afumat,
ulei extravirgin de măsline,
sare,

plus, pentru decor (doar o sugestie)

4 fileuri de hamsii în ulei,
câteva capere.

Spălați bine cartofii și puneți-i la fiert, în coajă. Când sunt gata (aveți grijă, trebuie să rămână fermi) curățați-i, lăsați-i să se răcorească și tăiați-i felii.

Tăiați feliuțe și cașcavalul, scurgeți hamsiile și clătiți bine caperele. Ungeți bine 4 forme mici de tarte.

Puneți pe fundul fiecăreia un strat de cartofi (suprapuneți un pic feliile), apoi cașcaval, iar cartofi, iar cașcaval, decorați cu caperele și hamsiile.

Puneți tartele în cuptorul încins dinainte, la 200ºC, unde trebuie să stea cam 1 sfert de oră. Serviți-le calde.

Puteți decora, firește, și altfel aperitivele astea (cu ardei gras sau cu roșii, de pildă), după cum firește că și brânza ar putea suferi oareșce substituiri.

Cât despre vin, la varianta de mai sus aș zice Aligoté, altminteri alb sec, dacă rămâne o tartă lacto-legumicolă, eventual roșu, dacă strecurați prin narațiune și ceva cărnuri.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Cartofi copti cu pesmet si cascavalCartofi copți cu pesmet și cașcaval Rosii la cuptor cu sunca si cascaval afumatRoșii la cuptor cu șuncă și cașcaval afumat Cartofi umpluti cu peste afumatCartofi umpluți cu pește afumat și capere Mini-tarte cu dovlecei și roșii

  • aperitiv, capere, cartofi, cascaval, cascaval afumat, cuptor, hamsii, tarta

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel
  • Hai la masa cu pastele Baneasa! – Modern Cinderella on Piper

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved