• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mille feuilles de roșii, cu feta și tapenade

May 14, 2012 costachel Rețete, Rețete de aperitive, Rețete lacto-vegetariene 7


Un singur lucru mi se pare absolut sigur (în afara faptului că e teribil de bună): rețeta de mille feuilles care urmează nu are, cu certitudine, legătură cu prăjiturile, ci doar cu aperitivele. În rest, că o fi franțuzească (tapenade!), că o fi grecească (feta!), n-a de unde să știu, după cum n-am habar dacă nu cumva ar trebui mai curând băgată în categoria „improvizații”. Dar hai să nu ne mai batem capul: zicem că-i bucătărie „fusion” și ne apucăm de treabă.

4 roșii, mari și tari,
cam 300 g feta (sau telemea, de ce nu?)
4 linguri de tapenade (rețeta o aveți aici),
ulei (extravirgin) de măsline,
1 legătură de busuioc,
piper.

Spălați roșiile, ștergeți-le bine, scoateți partea verde cu ajutorul unui cuțit cu vârf bine ascuțit și tăiați-le felii subțiri și cât mai egale.

Tăiați și brânza felii. Începeți să construiți aperitivul, ungând cu tapenade, apoi așezând o felie de feta, presărată cu puțin piper, și așa mai departe. Ca să fie mai frumos, tăiați cu cuțitul porțiunile de brânză care ies în afară.

Stropiți, în fine, roșiile cu ulei, decorați cu busuioc și serviți imediat (sarea din feta și din tapenade va vrea să scoată afară zeama din roșii).

Mai simplu de-atât nu cred că se poate. A, ba nu, s-ar putea să găsiți tapenade gata făcută, la borcan, și-atunci chiar că e o rețetă pe care o poate face oricine!

S-ar putea să vă intereseze și:

TapenadeTapenade Feta Mini-tarte cu dovlecei și roșii Salată grecească (Horiatiki)

  • aperitiv, feta, rosii, tapenade, telemea

7 thoughts on “Mille feuilles de roșii, cu feta și tapenade”

  1. aphextwinz 14/05/2012 at 16:30

    adica un fel de rosii cu branza si masline dar mai smechere 🙂

    Reply ↓
    1. costachel Post author15/05/2012 at 08:17

      Da, roșii cu brânză și măsline, dar ridicate la un alt nivel (arhitectonic) 🙂

      Reply ↓
  2. ana lucia 15/05/2012 at 13:47

    o reteta de vara, usor de realizat!

    Reply ↓
  3. cofi 15/05/2012 at 20:02

    Io am o alta intrebare din putul gandirii: cum se mananca, ca la mine in gura nu intra toata constructia arhitectonica o data, s-o tai mi-e ca se deformeaza tip alunecat in ulei,fugarit prin farfurie, injurat civilizatia si luat cu mana.
    Am fost explicita?? :))

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/05/2012 at 09:22

      Roșiile astea pe straturi („aveți roșii, aveți feta, m-am chinuit să vă fac tapenade…”) fac parte clar din categoria „să fie frumos” („am muncit pentru voi, vă place, da? Ei, de-acuma descurcați-vă și singuri!”). Tot ce-mi rămâne să sper e că gazda (dacă tot a muncit) nu va uita să pună la dispoziția comesenilor și niște cuțite care să taie corespunzător 🙂

      Reply ↓
  4. aphextwinz 19/05/2012 at 06:50

    Are rezon cofi, greu de demontat instalatia. Ca idee, e mai haios sa faci (ca na, cine poate, oase roade, cine nu, mananca filet mignon) cu cherry. La scobitoare, aceeasi combinatie. Dar neicusorule, trebuie sa iti iubesti mult musafirii, asta clar.

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author19/05/2012 at 08:08

      Culmea e că mi-a trecut prin cap ideea cu roșiile cireașă, dar mi-a fost frică s-o sugerez, ca să nu-mi iau înjurături 😀

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved