• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Miel cu cartofi si varza la cuptor

Jan 21, 2009 costachel Rețete, Rețete cu carne de miel 0


Inca o reteta menita sa va convinga de faptul ca e pacat sa mancam miel numai de Pasti, si atunci doar sub forma de bors, drob sau friptura. Asa ca va propun o reteta rustica italiana, cu destule legume care sa-i mai ia din gustul acela pe care nu-l suporta toata lumea. E o mancare simpla, ieftina, foarte gustoasa si va permite sa utilizati in mod judicios costitele, pe care-i pacat sa le folositi la bors, iar la friptura se usuca pana-i gata pulpa.

Asa ca, daca v-am convins, aveti nevoie, pentru 4 persoane, de 700 g costite de miel, 400 g cartofi, 200 g varza, 1 ceapa, 1 telina, 1 legatura de cimbru, 2 frunze de dafin, ulei, sare si piper.

Curatati cartofii, taiati-i in felii nu foarte subtiri si fierbeti-i cam 8 minute. Scurgeti-i si lasati-i sa se raceasca. Eliminati frunzele vestede ale verzei, spalati-o si opariti-o cateva momente in apa sarata clocotita. Scurgeti-o si taiati-o fasiute. Curatati ceapa si telina si taiati-le in felii subtiri. Ungeti cu ulei o forma care merge la cuptor (inclusiv peretii!) si puneti straturi-straturi toate ingredientele. Sarati, piperati, stropiti cu cateva linguri de ulei, acoperiti vasul cu folie de aluminiu si bagati totul in cuptorul incins, la foc mijlociu spre mare.

Dupa circa 30 de minute eliminati folia, mariti putin flacara si mai lasati totul sa se mai coaca si sa se rumeneasca frumos vreun sfert de ora. Serviti imediat ce-i gata, direct din vasul in care s-a copt. A, si fiindca-i vorba despre varza, ideea cu reincalzirea nu-i rea deloc.

Fireste ca puteti incerca reteta si cu costite de oaie sau berbec, numai ca, in cazul asta, trebuie sa opariti si carnea vreo zece minute, mai ales ca, in felul asta, scapati si de grasimea care, de fapt, este responsabila cu gustul specific al carnii de ovine. Iar timpul de stat in cuptor trebuie si el corespunzator marit.

Ca vin, Burgund de Dealul Mare as zice eu sa fie.

S-ar putea să vă intereseze și:

Friptură de miel la cuptor cu usturoi și rozmarin Cartofi noi la cuptor cu ciuperci, usturoi și mărar Cartofi la cuptor, un pic mai migăloși, dar mult mai gustoși Cartofi cu sos de rosii si usturoiCartofi la cuptor cu usturoi și sos de roșii

  • cartofi, cuptor, miel, varza

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved