• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Meteorito, primul Cabernet extraterestru

Mar 10, 2012 costachel Fițe peste fițe, Mozaic 0


Britanicul Ian Hutcheon a găsit o metodă originală de a îmbina cele două mari pasiuni ale sale: astronomia și vinificația. El a creat în Chile, acolo unde s-a stabilit de câțiva ani, primul „vin cu meteorit”.

Hutcheon oferea deja vizitatorilor sosiți la Centro Astronomica Tagua Tagua (pe care îl conduce) vin provenit din propria sa cramă, Tremonte. A vrut însă să meargă mai departe, astfel încât iubitorii astronomiei să poată experimenta un contact direct cu „particulele sistemului solar”.

„Nu doream să schimb gustul vinului, voiam doar să găsesc o metodă fizică și simbolică de a uni astronomia și oenologia”, a declarat el pentru AFP.

Iar ideea s-a concretizat atunci când un prieten i-a oferit un fragment de meteorit, descoperit în deșertul Atacama, meteorit care „s-a format în același timp cu sistemul solar, a stat în centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter și a căzut pe Pământ”, spune Hutcheon.

A ales atunci un vin din crama sa (un Cabernet Sauvignon din 2010) și a introdus meteoritul în vinul din baric, lăsându-l acolo timp de 12 luni, pe întreaga perioadă a matură.

„Ne-am dat seama că, pe lângă faptul că s-a schimbat puțin culoarea, s-a modificat discret și savoarea vinului. A fost o surpriză cât se poate de agreabilă”, povestește Hutcheon.

Au fost produse 15.000 de sticle de Meteorito, iar prețul nu este câtuși de puțin astronomic: în jur de 11 dolari.

S-ar putea să vă intereseze și:

Tipuri de dop de vinDop de plută, dop sintetic sau screw-cap? Primul studiu științific a început deja Frank Smulders ProvinoPremieră absolută la Provino: primul masterclass din România susținut de un Master of Wine vin roșu cola Rouge SucettePrimul carcalete cu cola din lume a fost lansat la Vinexpo 2013 Un whisky scoțian cât se poate de extraterestru

  • Cabernet Sauvignon, Chile, vin

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved