• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Merlot de la Tata și Fiul, în două variante

Mar 29, 2013 costachel Băuturi, Vinuri 0


Merlot Tata și Fiul

Tata și Fiul este un brand al unui producător vrâncean (Apcovin) mai puțin cunoscut și n-aș ști să vă spun mare lucru despre el (decât că nu cred că are vreo legătură cu producătorul și retailerul omonim de haine). M-am întâlnit de curând cu aceste vinuri, din câte știu există planuri de viitor foarte frumoase, dar toate la timpul lor. Deocamdată, dintre vinurile Tata și Fiul mi s-au părut mai interesante aceste două variante de Merlot, drept pentru care numai de ele va fi vorba în cele ce urmează.

Tata și Fiul Merlot, 2009

E vorba de o ediție limitată (14.998 sticle), obținută din struguri recoltați la Nicorești. Culoarea e un roșu-porfiriu închis. Olfactiv, domină vișinele (mai ales la început), apoi își fac apariția, timid, și niște coacăze. Alcoolul nu e foarte bine integrat, dar nici chiar deranjant. În gust își fac simțită prezența aceleași fructe, în aceleași proporții. Aciditatea e bună, iar taninii sunt destul de fermi, dar nu agresivi. Finalul e mediu și plăcut, cu o ușoară undă amăruie.

Tata și Fiul Merlot Reserve, 2007

Tot ediție limitată (24.998 de sticle), tot Nicorești. Un vin porfiriu închis, cu inflexiuni violete, din care se degajă aromatic vișine de toate felurile (mai ales proaspete, dar și „din dulceață”). Apar și coacăzele, dar și aromele și condimentele lemnului. Prospețimea e subliniată de aciditate, iar taninii bine integrați îi conferă o catifelare plăcută (dar e vorba de o catifea reiată, fiindcă e prezentă și o ușoară astringență). Finalul, nu din cale-afară de lung, e plăcut, proaspăt și cu un mic „ducă-s-ar pe gât”.

În concluzie, două vinuri corecte, care au fost „de sarmale” astă-iarnă, iar acum se pregătesc de grătarele de porc ale verii.

V-a plăcut?

  • Tweet
  • Email

S-ar putea să vă intereseze și:

Mondial du Merlot 2012România a obținut două medalii de aur și una de argint la Mondial du Merlot Caloian Merlot 2011Caloian Merlot 2011, Crama Oprișor Orchid Boulevard Merlot 2007 Zacuscă de fasole, în două variante

  • Merlot, Nicorești, Tata si Fiul

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Faude on Veniți la cultura vinului!
  • Pairing-ul autohton sau Cu ce vinuri românești tradiționale asociem brânzeturile noastre on Filoxera în România? Parc-a fost ieri…
  • Ida on China face orez fals din plastic? Pe bune?
  • Dumitras on Ciuperci cu smântână
  • Costin on Ciorba de burtă a lui Pastorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved