Am putea, la o adică, să băgăm aceste măsline marinate picante în categoria conservelor (că tot suntem în plin sezon), numai că ar fi nițel abuziv. Așa că mai bine le includem la secțiunea aperitivelor gustoase, numai bune ca să facă foame (și sete!). Se fac teribil de simplu, variante ar fi destule, iar de gustoase sunt absolut delicioase. Ia să vedem mai exact despre ce-i vorba.
250 g măsline verzi mari,
vreo 8 ardei iuți (cât de iuți, dumneavoastră știți), oțet de vin alb, de cea mai bună calitate posibilă, 1 lingură de zeamă de lămâie.
Mai întâi ardeii, care trebuie spălați, curățați de vinișoare & semințe și tăiați bucățele lunguiețe. Scoateți sâmburii măslinelor și umpleți-le cu fâșiile de ardei taman obținute.
Puneți măslinele umplute într-un borcan, acoperiți-le cu oțet, stropiți-le cu zeama de lămâie și lăsați-le la marinat cel puțin trei săptămâni, la temperatura camerei.
Despre variante, chit că-s numeroase, n-am prea multe de spus. Evident că puteți adăuga verdețuri și condimente după plac, eu aș încerca data viitoare să pun și niște usturoi, firește că, dacă nu le vreți picante, puteți înlocui ardeii iuți cu, de pildă, kapia sau gogoșari, în fine, există un evantai de opțiuni suficient de larg încât fiecare să-și poată construi, pe baza celor povestite mai sus, „rețeta casei” de măsline marinate.
Cât despre vin, avem o problemă (din motive de oțet). Sincer, eu aș bea la ele o țuică rece, dar nu e obligatoriu să vă luați după mine.
NTZZZZZ! n-ai spus ca daca umbli mult cu fasiile de ardei iuti te ustura mainile, sa se poarte echipament de rotectie!
Si tsipoura merge, ca la greci, zic de bautura. Nu ma gandii ca otetul nu merge cu vinul, dar nu sunt in domeniu, iara am mai aflat ceva.
@cofi: credeam că e de la sine înțeles 🙁
@aphextwinz: tot cu țuica votez 🙂