• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mâncare de vită cu ciuperci

Nov 10, 2013 costachel Rețete, Retete cu carne de vită, Rețete cu ciuperci 5


Mâncare de vită cu ciuperci

Pe scurt, despre această delicioasă mâncare de vită cu ciuperci aș putea să vă spun că, pe lângă faptul că pune perfect în valoare bucățelele mai ieftine (și mai nedreptățite) ale rumegătoarei, se mai face și teribil de simplu. Da, e adevărat, stagiul lângă aragaz e destul de lung, dar nimic bun nu se obține pe lumea asta fără efort. Și sunt ferm convins că, odată ce veți gusta din această mâncare, îmi veți da dreptate că orele petrecute priveghind oala n-au fost în zadar.

500 g carne de vită (pulpă, să zicem),
1 kg de ciuperci proaspete (champignon, de pildă),
3-4 cepe,
usturoi după gust (hai să luăm ca bază de discuție 1/2 căpățână),
ulei (cam 100 ml, cu aproximație)
1 conservă de 400 g roșii (sau roșii proaspete, în sezon),
vin alb sec,
verdeață (mărar, pătrunjel sau de-amândouă),
100 ml smântână,
sare și piper,

la care se pot facultativele

100 g costiță afumată,
1 lingură de muștar.

Tăiați carnea cubulețe, ceapa rondele subțiri, cam jumătate din usturoi feliuțe, iar facultativa costiță ștraifuri. Puneți-le pe toate în 50 ml ulei, într-o cratiță încăpătoare, să se călească un pic. Stingeți cu un strop de vin, puneți capacul și lăsați totul să se înăbușe până când carnea e aproape gata (adăugați puțin vin ori de câte ori trebuie). Adăugați atunci roșiile (eliminați pielițele), sărați și piperați.

Sotați separat, în restul de ulei, ciupercile (tăiate în două sau în patru, depinde de cât sunt de mari), împreună cu usturoiul rămas. Sărați, piperați. Când zeama aproape că s-a dus, răsturnați-le în cratița cu carnea.

Adăugați, în fine, smântâna (eventual frecată cu 1 lingură de muștar), mai dați câteva clocote, adaugați aproape toată verdeața, spălată, curățată și tocată (ce rămâne, veți presăra direct în farfurie). Amestecați, stingeți focul, puneți capacul și apucați-vă de garnitură.

Care garnitură, dacă mă-ntrebați pe mine, ar trebui să fie un piure de cartofi. Dar dacă veți opta pentru paste sau orez, firește că n-am cum să mă opun.

Cât despre vinul pentru a noastră mâncare de vită cu ciuperci, n-avem încotro. Vită, fierbere îndelungată… Păi dacă nici acum nu turnăm în pahare un Cabernet, atunci când?

S-ar putea să vă intereseze și:

Muschi de vita cu ciuperci, prosciutto si cafeaMușchi de vită cu ciuperci, prosciutto și cafea Mușchi de vită cu ciuperci pe canapeaMușchi de vită cu ciuperci pe canapea Mâncare de porc cu ciuperciMâncare de porc cu ciuperci Tocanita de cartofi cu ciuperciMâncare de cartofi cu ciuperci

  • ceapa, ciuperci, rosii, vita

5 thoughts on “Mâncare de vită cu ciuperci”

  1. Maria 11/11/2013 at 14:48

    costita afumata n-am pus pana acum la tocanita de vita, dar cred ca e o idee foarte buna ce merita incercata 🙂

    Reply ↓
  2. radu popescu 19/11/2013 at 16:30

    la cum arata cred ca e foarte buna. o sa incerc si eu cateva retete de aici.Felicitari si succes in continuare.

    Reply ↓
  3. Galaxy Imob 20/11/2013 at 13:40

    Arata minunat! Doresc si eu o portie! 🙂

    Reply ↓
  4. Michaela 24/11/2013 at 15:04

    o portie pentru sotul meu, va rog!:))

    Reply ↓
  5. Andreea Butnaru 10/03/2019 at 12:19

    E super! As vrea si eu sa o incerc cat mai repede!:))

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved