• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Mâncare de porc cu ciuperci

Jan 06, 2013 costachel Rețete, Rețete cu carne de porc, Rețete cu ciuperci 2


Mâncare de porc cu ciuperci

Nu, această mâncare de porc cu ciuperci nu-i chiar o tocăniță, fiindcă prea puțină ceapă intervine în narațiune. E mai curând un soté, dar nu-i niciun păcat în asta, fiindcă astfel avem de-a face cu o rețetă mai rapidă, mai ușoară și cel puțin la fel de gustoasă. Plus că va fi mai pe placul celor care, din varii motive, nu prea agreează sosurile groase de ceapă.

Ce-avem nevoie? Notați:

400 g carne macră de porc,
500 g ciuperci proaspete,
1 ceapă potrivită,
3-4 căței de usturoi,
1 păhărel de vin alb sec,
1 conservă de roșii în bulion (400 g.),
cimbru, pătrunjel,
2-3 linguri de ulei,
sare și piper.

Încingeți uleiul într-o cratiță și rumeniți ușor carnea, tăiată cubulețe, pe toate părțile. Sărați, piperați, presărați cimbru, turnați puțin vin, puneți capacul și înăbușiți până ce carnea e aproape gata.

Scoateți-o pe o farfurie și, în grăsimea rămasă, căliți un pic ceapa și usturoiul, tocate mărunt. După vreun minut, adăugați ciupercile (spălate, uscate și tăiate). Căliți-le vreo 5 minute, amestecând.

Turnați peste ele restul de vin, roșiile mărunțite, sărați, piperați și lăsați să fiarbă toate împreună câteva minute. Puneți și carnea înapoi în cratiță și continuați fierberea până ce totul e cât se poate de fraged. Reglați gustul de sare și piper, presărați pătrunjelul (spălat, uscat, curățat și tocat). Amestecați, puneți capacul și stingeți focul.

Dacă aveți timp, ca la orice altă mâncare cu sos, ar fi mai bine dacă fierberea finală (și comună) s-ar desfășura în cuptor, să scadă sosul frumos și să se rumenească un pic.

Variante? Păi evident că puteți folosi și altfel de carne (vită sau pui, să zicem), reglând însă corespunzător timpii de înăbușire. Firește că puteți folosi și alte condimente ori verdețuri, după cum s-ar putea să vă surâdă ideea adăugării de smântână (2-3 linguri) cu câteva minute înainte de terminarea fierberii.

Garnitura pentru această mâncare de porc cu ciuperci rămâne la libera dumneavoastră alegere (orez, cartof, paste etc.). Cât despre vinul din pahare, el trebuie să fie roșu, sec și nu prea dur. Poate Pinot Noir, poate Fetească Neagră, cam pe-aici.

S-ar putea să vă intereseze și:

Mâncare de vită cu ciuperciMâncare de vită cu ciuperci Tocanita de cartofi cu ciuperciMâncare de cartofi cu ciuperci Mâncare de porc cu fasole Tocăniță de pui cu ciuperci

  • ciuperci, porc, rosii, sote

2 thoughts on “Mâncare de porc cu ciuperci”

  1. pensiuni delta dunarii 09/01/2013 at 01:41

    De abia astept sa o incerc!

    Reply ↓
  2. dynamic 17/03/2014 at 09:06

    Foarte buna! Multumesc pentru reteta!

    Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Iulian Budală on Roquefort
  • Otilia on Vinete marinate libaneze
  • Vio on Vinete coapte la borcan
  • costachel on Urzicile lui Păstorel
  • OPREA DORINA on Urzicile lui Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved