Un sos atat de cunoscut, incat nu prea am ce sa va spun in introducere. Cel mult sa va aduc aminte ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei si ca, pentru a va mari sansele de succes, e bine ca mai intai sa lasati galbenusurile presarate cu sare sa stea in castron vreun sfert de ora, dupa care sa le omogenizati perfect impreuna cu mustarul. Abia dupa aia vine randul uleiului.
Ingredientele sint simple si arhicunoscute: 2 galbenusuri crude, 1-2 lingurite de mustar, 350-400 ml ulei, 1-2 linguri de otet sau zeama de lamaie, sare si piper. Procedati mai intai dupa cum mai sus am scris. Incepeti apoi sa turnati uleiul, picatura cu picatura la inceput, apoi in fir subtire. Din cand in cand stropiti cu otet sau zeama de lamiie. Cand e gata, gustati sa vedeti daca mai trebuie reglata de sare sau de acru. Daca o vreti mai fluida, incercati cu putina apa minerala. Atat.