• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Macaroane cu chifteluțe și verdeață

Aug 09, 2008 costachel Paste cu carne, Rețete, Rețete cu carne de porc, Retete cu carne de vită, Rețete de paste, Rețete de tocături 2


Macaroane cu chiftelute si verdeata

Nu mai țin minte în ce film american de prost gust un cetățean oarecare se întreba (probabil pe când mânca un sandvici cu unt de arahide, nu mai țin minte exact) cum de pot manca italienii paste cu absolut orice, chiar și cu chifteluțe. N-are rost să ne legam acuma de gastronomia americană, pentru că nu poți înjura de mamă ceva ce nu există, dar ideea mi s-a părut simpatică. Chiar așa, oare cum or fi aceste macaroane cu chifteluțe? Nu vă rămâne decât să încercați rețeta de mai jos și să fiți de acord, împreună cu mine, că sunt fantastic de bune. Știu ei italienii ce știu.

Pentru vreo 6 persoane:

400 g macaroane (să știți ca italienilor nu prea le mai plac pastele lungi. Pentru ei acum maccheroni au o lungime de 4-5 cm, iar maccheroncini 2-3 cm),
300 g carne tocată (de orice fel, dar să fie slabă),
100 g miez de pâine, înmuiat în lapte și stors bine,
4 linguri de parmezan ras,
2 ouă,
1 lingură de mărar tocat,
1 lingură de arpagic verde (sau cozi de ceapa verde), tocat foarte mărunt,
1 lingura de măghiran tocat (dacă nu găsiți decât uscat, și aproape sigur așa va fi, doar 1 linguriță rasa),
1 cățel mare de usturoi,
1 bucățică de ardei iute (depinde de gustul dumneavoastră cât va fi de mare),
1 rămurică de cimbru,
2 linguri de ulei de măsline,
50 ml supă, ulei pentru prăjit,
sare și piper.

Amestecați într-un castron carnea cu ouăle, miezul de pâine și parmezanul. Sărați și piperați. Formați chifteluțe mari cât o măslină și lăsați-le la rece 20 de minute. Prăjiți-le în ulei mult, scoateți-le și eliminați excesul de grăsime.

Încălziți uleiul de măsline și căliți în el ardeiul și usturoiul, tocate mărunt. Adăugați toate ierburile aromatice (în afara de cimbru), ardeiul, chifteluțele, supa, sare, piper și clocotiți totul 5 minute.

Fierbeți pastele după cum scrie pe pachet, scurgeți-le bine (dar păstrați o ceșcuță din apa în care au fiert), răsturnați-le în cratița cu sosul, amestecați cu grija, turnați și apa păstrată (dar numai dacă sosul e prea gros), presărați cimbru (eventual și niște pătrunjel) și serviți.

Cât despre vin, chiar dacă ați folosit carne de porc sau vită, parcă tot un alb vioi merge mai bine, că-i prea parfumat sosul. Și la ora asta nu-mi vine în minte altceva mai bun decât un Sauvignon Blanc.

A, și dacă nu vreți maccheroni, firește că le puteți înlocui cu alte paste. Cu penne, de pildă.

S-ar putea să vă intereseze și:

Chiftelute spaniole albondigasChifteluțe spaniole (albondigas) Chifteluțe de vițel cu chimen Default ThumbnailChifteluțe de știucă Chifteluțe picante cu sos de ardei gras

  • Italia, maccheroncini, maccheroni, parmezan, paste, paste cu carne, penne, reteta, tocatura, verdeturi

2 thoughts on “Macaroane cu chifteluțe și verdeață”

  1. aphextwinz 16/08/2014 at 13:36

    Precum vita cu gorgonzola, pastele cu chiftelute au facut, intr-adevar, dus intors peste ocean, ceea ce e normal, italienii sunt de mult acolo si americanii vin de mult aici, deci e normal ca sa se adapteze diferite bucatarii (nu vorbim acum si despre altele, ca la cate paelii valenciene am vazut facute de cei ce nu au calcat in Valencia, na, amu doar nu ne suparam). Important e ca sunt bune, bune (indiferent de reteta aleasa, mie imi plac cu paste lungi, dupa Lady & The Tramp, film al copilariei).

    Mai nou citesc in zonele specializate, ca bucataria americana a luat mare avant, calitativ. Dar deja e discutie de discutie (si nu, nu ma refer la fast food).

    Sanatate!

    Reply ↓
    1. costachel Post author16/08/2014 at 14:46

      Păi chiar că e discuție în discuție. Drept pentru care n-o deschid 🙂

      Reply ↓

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • costachel on Salata (de) Boeuf
  • Gurmăndel on Salata (de) Boeuf
  • George Budacea on Dr. ing. Gheorghe Anghel – un mare oenolog
  • costachel on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)
  • Timi on Desertul lui Kemal Pașa (Kemalpașa tatlisi)

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved