• Băuturi
    • Cocktailuri
    • Distilate
    • Lichioruri
    • Vinuri
  • Dicționare
    • Dicționar de băuturi
    • Dicționar de condimente
    • Dicționar de legume
    • Dicționar de sosuri
    • Dicționar de verdețuri
    • Dicționar de brânzeturi
    • Dicționar de termeni culinari
  • Rețete
    • Conserve și murături
      • Rețete de zacuscă
      • Rețete de murături în saramură
      • Rețete de murături în oțet
    • Rețete celebre
    • Rețete cu carne de iepure
    • Rețete cu carne de miel
      • Fripturi de miel
    • Rețete cu carne de oaie sau berbec
    • Rețete cu carne de pasăre
    • Rețete cu carne de porc
    • Retete cu carne de vită
    • Rețete cu ciuperci
      • Mâncăruri cu trufe
    • Rețete cu legume
      • Mâncăruri cu cartofi
      • Mâncăruri cu dovlecei
      • Mâncăruri cu vinete
      • Mâncăruri cu conopidă
      • Mâncăruri cu praz
      • Mâncăruri cu varză
      • Mâncaruri cu brocoli
      • Mâncăruri cu sfeclă roșie
    • Rețete cu orez
      • Rizoto
      • Pilaf
    • Rețete cu ouă
    • Rețete cu pește
      • Rețete cu somon
    • Rețete de aluaturi
    • Rețete de aperitive
    • Rețete de borșuri
    • Rețete de ciorbe
    • Rețete de dulciuri
      • Înghețate
      • Tiramisu
    • Rețete de garnituri
    • Rețete de la cititori
    • Rețete de paste
      • Paste cu carne
      • Paste la cuptor
      • Paste cu legume
      • Paste cu pește
      • Paste cu lactate
      • Paste cu ciuperci
    • Rețete de pizza
    • Rețete de plăcinte
    • Rețete de post
    • Rețete de salate
      • Salate de cartofi
      • Salate de pui
      • Salate de pește
      • Salate de orez
      • Salate de varză
      • Salate calde
    • Rețete de supe
      • Supe de roșii
    • Rețete de tarte sărate
    • Rețete de tocături
    • Rețete de vânat
    • Rețete tradiționale românești
    • Rețetele lui Păstorel
    • Sfaturi, trucuri și tertipuri
    • Sosuri calde
    • Sosuri reci
    • Rețete lacto-vegetariene
    • Rețete de preparate din carne
      • Rețete de cârnați
      • Rețete de salam
      • Rețete de cărnuri afumate
      • Rețete de pate de casă
    • Rețete de fripturi
      • Fripturi la grătar
      • Fripturi la cuptor
      • Fripturi la tigaie
      • Frigarui
    • Rețete ovo-lacto-vegetariene
  • Mozaic
    • Dosare
    • Comunicate de presă
    • De-ale gurii din bătrâni
    • Editoriale
    • Nutritie
    • Poveștile rețetelor celebre
    • Prezentări
    • Publicitate
    • Reportaje
    • Rețete de vedete
    • Scurte
    • Eveniment
    • Tradiții românești
    • Legendele vinurilor românești
    • Mapamond
    • Concurs
    • Băuturile vedetelor
    • Arta și gastronomie
    • Fițe peste fițe
    • Topuri
  • Interviuri
  • Știri

Înghețată de cacao cu stafide

Mar 20, 2009 costachel Înghețate, Rețete, Rețete de dulciuri, Rețete de post 0


Înghețată de cacao cu stafide

De fapt nu-i chiar înghețată, ci e ceea ce francezii numesc sorbet (iar destui traducătorii de filme „șerbet“, că li se pare normal). Care-i diferența? Păi în sorbet, spre deosebire de înghețata clasică, nu intră nici grăsimi, nici ouă, ceea ce, ținând cont că-i post, nu poate decât să ne bucure. E drept, ca să ne iasă perfect ne-ar cam trebui o mașină de înghețată. Dacă n-avem, nu-i grav, scoatem periodic vasul din congelator, batem bine cu o furculiță sau cu un tel, ca să distrugem, pe cât posibil, acele de gheață, și cu asta basta.

Revenind la înghețata de cacao din titlu, pregătiți-vă dumneavoastră mai întâi

1 l de apă,
300 g zahăr,
250 g cacao,
50 g esență de vanilie,
30 g rom brun.

Amestecați-le bine de tot, până se topește zaharul și obțineți un amestec perfect omogen, după care puneți-l la înghețat, în congelator (cu precauțiile descrise mai sus) sau în mașină (mai uitați-vă în cazul asta și pe instrucțiuni, că nu strica).

Când amestecul mai că s-a transformat în înghețată, adăugați 100-150 g stafide înmuiate în prealabil în whisky (sau în orice alta tărie care credeți dumneavoastră c-ar da bine). La loc în congelator și cu asta basta, până cu câteva minute înainte de servire acolo stă.

Nu-i așa că-i simplu?

S-ar putea să vă intereseze și:

Înghețată de cacao cu ciocolată Înghețată cu rom și stafide Grapefruit confiat cu inghetata de cacaoGrepfrut confiat cu înghețată de cacao Înghețată de castraveți cu mentă

  • cacao, desert, inghetata, masina de inghetata, rom, sorbet, stafide, vanilie

Comentarii Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Publicitate

Pe secțiuni

Pagini

  • Contact
  • Despre Costachel
  • La masa virtuală
  • Privacy Policy

Comentarii recente

  • Ion on Afumături – tehnici de preparare
  • costachel on Pilaf de vinete
  • lucretia on Pilaf de vinete
  • Marcian Dumitrescu on Marar
  • Steriana on Pască rusească, varianta Păstorel

Utile

Curs BNR
Preparate din pui
Retete culinare
Retete de prajituri

Publicitate

Publicitate

costachel.ro Web analytics

Copyright 2014 Costachel / All rights reserved